Γερμανία: Αριστερά και Πράσινοι επικρίνουν Μέρκελ και Σουλτς για την τηλεμαχία

«Σημαντικά θέματα του μέλλοντος όπως είναι η εκπαίδευση και η προστασία του περιβάλλοντος δεν εξετάστηκαν κατά την διάρκειας 90 λεπτών τηλεμαχίας. Ο πραγματικός νικητής ήταν οι δεξιοί λαϊκιστές και η πλευρά του κεφαλαίου, διότι δεν συζητήθηκαν κοινωνικοπολιτικά θέματα», δήλωσε η συμπρόεδρος του κόμματος της γερμανικής Αριστεράς «Die Linke» στο πρώτο δημόσιο γερμανικό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο ARD.

Ο Αντον Χοφράιτερ, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Πρασίνων (Die Gruenen) κατηγόρησε με τη σειρά του την Α. Μέρκελ για ανειλικρίνεια: «Στο θέμα του κλίματος μιλά διαφορετικά από ό,τι πράττει», είπε επίσης στο ARD. «Η καγκελάριος αφήνει τους εκλογείς στο σκοτάδι για το πώς πρόκεται να χειριστεί ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα της ανθρωπότητας, την προστασία τπου περιβάλλοντος και πώς θέλει να εκσυγχρονίσει την αυτοκινητοβιομηχανία, τον σημαντικότερο κλάδο της οικονομίας της χώρας», πρόσθεσε ο Πράσινος πολιτικός.

Υπενθυμίζεται ότι απόψε θα «μονομαχήσουν» τηλεοπτικά τα μικρότερα κόμματα μεταξύ τους σε κοινή εκπομπή των δύο δημόσιων ραδιοτηλεοπτικών δικτύων της χώρας (ARD και ZDF).