Υπ. Οικονομίας: Αίτημα προς το Ταμείο Αλληλεγγύης της ΕΕ για τις ζημιές από τον σεισμό στη Λέσβο

advertisement

Αίτημα προς το Ταμείο Αλληλεγγύης της Ευρωπαϊκής Ενωσης για τη χρηματοδότηση της αποκατάστασης των ζημιών που προκάλεσε ο σεισμός στη Λέσβο στις 12 Ιουνίου κατέθεσε σήμερα το υπουργείο Οικονομίας.

Με την ενεργοποίηση του Ταμείου Αλληλεγγύης, θα χρηματοδοτηθεί η αποκατάσταση ζημιών σε δημόσιες υποδομές, όπως οδικά δίκτυα, σχολεία και δημοτικά κτίρια αλλά και στα μνημεία πολιτιστικής κληρονομιάς.

Όπως δήλωσε ο αναπληρωτής Υπουργός Οικονομίας Αλέξης Χαρίτσης αμέσως μετά την υποβολή του αιτήματος:

«Σταθήκαμε από την πρώτη στιγμή στο πλευρό των κατοίκων της Λέσβου και κινητοποιήσαμε όλα τα διαθέσιμα μέσα για την άμεση ανακούφιση των πληγέντων. Μετά την ενδελεχή καταγραφή των ζημιών και την εκτίμηση του κόστους τους υποβάλλουμε σήμερα το αίτημα ενεργοποίησης του Ταμείου Αλληλεγγύης της ΕΕ ώστε να εξασφαλίσουμε επιπλέον πόρους – πέρα από τους εθνικούς που έχουμε ήδη δεσμεύσει – για την γρήγορη αποκατάσταση των ζημιών στις υποδομές του νησιού.

Θα εξαντλήσουμε όλα τα μέσα και πόρους που έχουμε στη διάθεσή μας (εθνικούς και ευρωπαϊκούς) προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που προκάλεσε ο σεισμός και να επανέλθει το ταχύτερο δυνατό, η κανονικότητα στο νησί της Λέσβου».