Ξεκινούν οι εγγραφές στο Κυριακάτικο Σχολείο Μεταναστών

advertisement

Την Κυριακή 3 Σεπτέμβρη ξεκινούν οι εγγραφές και τα μαθήματα στο Κυριακάτικο Σχολείο Μεταναστών, το οποίο εδώ και 13 χρόνια παρέχει δωρεάν εκμάθηση της ελληνικής, της αγγλικής και της γερμανικής γλώσσας σε ενήλικους μετανάστες, πρόσφυγες, αλλά και ντόπιους αναλφάβητους, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της συντονιστικής ομάδας.

Πέρσι 400 μαθητές από πάρα πολλές χώρες του κόσμου, παρακολούθησαν μαθήματα στο σχολείο. Τα μαθήματα γίνονται την Κυριακή στον Κολωνό, στην οδό Άργους 145, και απευθύνονται σε μαθητές αρχάριους, αλλά και πολύ προχωρημένους.

Επίσης το σχολείο προετοιμάζει όσους μαθητές επιθυμούν να συμμετάσχουν στις εξετάσεις, που διοργανώνονται μια φορά το χρόνο από το υπουργείο Παιδείας.

Οι εθελοντές καθηγητές είναι εκπαιδευτικοί, φοιτητές παιδαγωγικών σχολών και οποιοσδήποτε θέλει να ενισχύσει την προσπάθεια του σχολείου.

Η ομάδα γραμματειακής υποστήριξης υποδέχεται τους μαθητές και τους εθελοντές όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Εκτός από τα μαθήματα, λειτουργεί ομάδα νομικής υποστήριξης προσφύγων και μεταναστών, ενώ το σχολείο διοργανώνει επίσης πολιτιστικές εκδηλώσεις και δράσεις διεκδίκησης δικαιωμάτων. Φέτος διοργανώνει την 11η Αντιρατσιστική Γιορτή, που θα γίνει  στις 23 και 24 Σεπτέμβρη στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών (Πειραιώς 256) με συναυλίες, συζητήσεις, προβολές, εκθέσεις, παιδότοπο, και διεθνή κουζίνα.

Το Κυριακάτικο Σχολείο Μεταναστών δεν είναι κρατικός φορέας, δεν λαμβάνει οικονομική υποστήριξη από το κράτος ή την ΕΕ και στηρίζεται  στην οικονομική ενίσχυση των φίλων του.

Όσοι εθελοντές ενδιαφέρονται να διδάξουν ή να συμβάλλουν στη γραμματεία μπορούν να δηλώσουν τη συμμετοχή τους στο kyriakatiko@yahoo.gr ή στο 6974486368.

Πηγη:newsbeast.gr