(Φωτο) – Παραδόθηκε νωρίτερα και το τελευταίο τμήμα της Ιόνιας οδού, κοντά στα Ιωάννινα

Λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι παραδόθηκε στην κυκλοφορία το τελευταίο τμήμα της ιόνιας Οδού, το κομμάτι των 14 χιλιομέτρων που υπήρχε ακόμη σε εκκρεμότητα στην Πέρδικα Ιωαννίνων. Την παράδοση στην κυκλοφορία έκανε, σε μία σεμνή τελετή, ο Χρήστος Σπίρτζης ο υπουργός υποδομών και μεταφορών μαζί του ο Θάνος Βούρδας, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου. Στην τελετή παράδοσης παραβρέθηκαν εκπροσωποι της Περιφέρειας Ηπείρου, των δημων, αλλά και παραγωγικοί φορείς.
Όλοι συμφωνούν ότι αλλάζουν πάρα πολλά σε σχέση με την οικονομία της περιοχής. Πλέον, τα Ιωάννινα είναι μία πόλη που συνδέεται με την Αθήνα μέσα σε 3,5 ώρες, ενώ, πλέον, συνδέεται η Δυτική Ελλάδα με τη Μακεδονία και τη Θράκη, μέσω συγχρόνων οδικών αξόνων, που παρέχουν ταχύτητα και ασφάλεια στις μετακινήσεις.
Η πόλη των Ιωαννίνων και συνολικά η Ήπειρος μετατρέπονται σε μεγάλο συγκοινωνιακό κόμβο και έχουν, πλέον, όλα τα εφόδια για να εξελίξουν και την τοπική οικονομία, με άξονες τις μεταφορές και τον Τουρισμό.
Ήδη, η τοπική κοινωνία έχει δει τα πρώτα σημάδια βελτίωσης, καθώς, τα μέχρι τώρα στοιχεία δείχνουν αύξηση στις κρατήσεις, που φτάνουν έως και το 30%.
Αυτά επεσήμανε και ο Υπουργός Υποδομών, Χρήστος Σπίρτζης, στις σύντομες δηλώσεις του, ανανεώνοντας το ραντεβού με τους εκπροσώπους του Τύπου και των φορέων, τον Σεπτέμβρη, στα επίσημα εγκαίνια που θα κάνει ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.