Μεγάλη φωτιά στα Καλύβια Θορικού κοντά σε σπίτια [εικόνες]

advertisement

Μεγάλη φωτιά ξέσπασε στην περιοχή Καλύβια Θορικού, στην ανατολική Αττική η οποία απειλεί σπίτια και κατευθύνεται προς την Σαρωνία και το Λαγονήσι. Οι παράκτιες περιοχές «πνίγονται» από τον καπνό της μεγάλης πυρκαγιάς.

Η πυρκαγιά ξέσπασε περίπου στι; 17:00 της Δευτέρας από τα Καλύβια Θορικού και γρήγορα εξαπλώθηκε προς νότο, βοηθούμενη από τους δυνατούς βορειοανατολικούς ανέμους.

Λίγο μετά τις 19:00 το μέγεθος της αρχικής εστίας της πυρκαγιάς είχε περιοριστεί ωστόσο υπήρξαν αναζωπυρώσεις σε πολλά σημεία στο λόφο μεταξύ Καλυβίων και Σαρωνίδας.

«Είναι τεράστιο το μέτωπο της πυρκαγιάς και πνέουν πολύ ισχυροί άνεμοι» δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής Πέτρος Φιλίππου.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική η πυρκαγιά ξέσπασε σε δασική έκταση, ωστόσο στην περιοχή υπάρχουν σε κοντινή απόσταση διάσπαρτα σπίτια τα οποία απειλούνται.

Φόβους ότι αν δεν κοπάσουν οι άνεμοι θα υπάρξει πρόβλημα στην κατοικημένη περιοχή της Σαρωνίδας εξέφρασε στον ΣΚΑΪ ο Δήμαρχος Κρωπίας Δημήτρης Κιούσης.

Για μεγάλη φωτιά έκανε λόγο ο Γιώργος Σωφρόνης, δήμαρχος Σαρωνικού.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, στις 18:00 το απόγευμα το μέτωπο κινείται προς το νότο, έχει περάσει τη Λεωφόρο Αναβύσσου και πλησιάζει την παραλιακή.

Κάτοικος της περιοχής μιλώντας στον ΣΚΑΪ, κατήγγειλε ότι η πυρκαγιά ξεκίνησε από κάτοικο που έβαλε φωτιά για να κάψει ξερά χόρτα, παρά τις προειδοποιήσεις της Πυροσβεστικής για τον κίνδυνο πυρκαγιάς.

Επί τόπου επιχειρούν 50 πυροσβέστες με 20 οχήματα, 7 εθελοντικά οχήματα, 12 βυτιοφόρα ΟΤΑ, 20 άτομα πεζοπόρο ενώ επιχειρούν 5 ελικόπτερα και ένα συντονιστικό. Οι δυνάμεις πυρόσβεσης ενισχύονται διαρκώς ενώ τα εναέρια μέσα δύναται να επιχειρούν μέχρι το τελευταίο φως της ημέρας.

Η φωτιά κατευθύνεται νότια προς Λαγονήσι, Σαρωνίδα ενώ στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι.

Ο δήμαρχος Σαρωνίδας εξέφρασε φόβους ότι απειλούνται σπίτια, ενώ οι όμοροι δήμοι, έχουν σπεύσει σε βοήθεια στη μάχη της πυρόσβεσης, όπως τόνισε ο δήμαρχος Βούλας, Βάρης, Κορωπίου Γρ. Κωνσταντέλλος.

Οι δήμαρχοι των περιοχών απευθύνουν έκκληση στους κατοίκους να παραμείνουν ψύχραιμοι στα σπίτια τους και να μην εμποδίζουν με τα ιδιωτικά οχήματά τους τα οχήματα της Πυροσβεστικής που καταφθάνουν διαρκώς.