(ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ) – ΔΕΜΕΝΙΚΑ: Εικαστική “πινελιά” στο παλιό αντλιοστάσιο – Από τους KLΕ, DEMIAN και την Art in Progress

Το αντλιοστάσιο των Δεμενίκων στην Πάτρα που θεωρείται ένα από τα παλαιότερα της πόλης, κατασκευάστηκε στο πλαίσιο του σχεδίου Μάρσαλ στην Ελλάδα και λειτουργεί από το 1956.

Το αντλιοστάσιο που έδωσε την δυνατότητα στους κατοίκους της περιοχής, μέσω της άντλησης νερού, να αναπτύξουν την γεωργία και να αντιμετωπίσουν την εκτεταμένη φτώχεια της εποχής, σύμφωνα με μαρτυρίες των περιοίκων, μεταμορφώθηκε στην κυριολεξία.

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, αυτή η ιστορική διαδρομή του ενεργού ακόμη αντλιοστασίου, συγκίνησε τους καλλιτέχνες KLE και DEMIAN, οι οποίοι και ανέλαβαν το εγχείρημα να το ανανεώσουν και μεταμορφώσουν εικαστικά. Πραγματοποίησαν μία εικαστική παρέμβαση βασισμένη στην street art, εμπνεόμενοι από το στοιχείο του νερού και με πρωτοβουλία της Art in Progress.

Το νερό ως πηγή ζωής και μνήμης μεταφέρεται από τον KLE στην σύγχρονη Ελλάδα και την τραγική κατάσταση των προσφύγων στην Μεσόγειο.

«Το έργο μου στο αντλιοστάσιο συνδιαλέγεται με το περιβάλλον και επικοινωνεί με τους κατοίκους της περιοχής» αναφέρει ο DEMIAN. «Είναι μια καλημέρα στην κοινότητα και ένα κάλεσμα στο βυθό μας χωρίς όμως να ξεχνάμε την επιστροφή».

Το αποτέλεσμα είναι πράγματι εξαιρετικό.