Γαβρόγλου προς καθηγητές: Αν το μόνο κίνητρο τους είναι τα λεφτά, να φύγουν στο εξωτερικό!

advertisement

«Αν για τη λειτουργία των Μεταπτυχιακών το μόνο κίνητρο είναι τα λεφτά, εγώ λέω: τότε καλώς να κλείσουν», δήλωσε χθες στη Βουλή ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου , αφήνοντας τους πάντες άφωνους.

Ο ίδιος, στις επισημάνσεις ότι εάν κοπούν οι αμοιβές των καθηγητών από τα Μεταπτυχιακά τότε οι καλοί θα φύγουν στο εξωτερικό και θα καταρρεύσει το σύστημα, απάντησε: «Αν οι καλοί είναι να φύγουν στο εξωτερικό, επειδή δεν πληρώνονται, εγώ τους προτρέπω να φύγουν, σας μιλώ πολύ ειλικρινά».

 

Ο διάλογος με τη βουλευτή της ΝΔ, Νίκη Κεραμέως

Νίκη Κεραμέως: Αυτό να το πείτε, κύριε Υπουργέ, στις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, που αν κλείσουν τα μεταπτυχιακά, δεν θα μπορέσουν να σπουδάσουν στη χώρα μας. Εκεί να το πείτε, σε αυτούς που δήθεν προστατεύετε.

Κώστας Γαβρόγλου: Δεν σας αναστατώνει το γεγονός, ότι κυριαρχεί αυτή η αντίληψη, ότι το μοναδικό κίνητρο είναι λεφτά; Δεν σας αναστατώνει; Προφανώς, δεν σας αναστατώνει.
Επειδή δεν θα πληρώνονται έξτρα, θα κλείσουν αυτό λέτε.Έχει ενδιαφέρον πάντως, ότι μόλις θίξαμε το οικονομικό θέμα, γίνεται μια ένταση. Τόσα και τόσα 170 σελίδες νομοσχέδιο -είναι μια παράγραφος- και θα ήθελα να σας ρωτήσω, το Πανεπιστήμιο δεν πρέπει να είναι ανοιχτό στους νέους επιστήμονες; Σε αυτούς που δεν έχουν μισθό;

(πηγή: esos.gr)