ΠΑΤΡΑ: Πιθανό “κάψιμο” του Δημοτικού Αποτεφρωτηρίου στο ΒΙΟ.ΠΑ Γλαύκου – Σφήνα ιδιώτη με 3 σε άλλες πόλεις της Ελλάδας

Ναυαγεί η κατασκευή και λειτουργία κέντρου αποτέφρωσης νεκρών στην Πάτρα. Ενδιαφέρον εταιρείας από το εξωτερικό έχει εκδηλωθεί για κατασκευή αποτεφρωτηρίων στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και το Ηράκλειο, κι αν προχωρήσει βάζει σε δεύτερη μοίρα την Πάτρα λόγω βιωσιμότητας του κέντρου.
Την είδηση για το ενδιαφέρον πολυεθνικής εταιρείας η οποία δραστηριοποιείται στην κατασκευή και λειτουργία Κέντρων Αποτέφρωσης Νεκρών σε πολλά κράτη της Ευρώπης και της Ασίας, επιβεβαίωσε μιλώντας στην εφημερίδα «Πελοπόννησος» ο πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Αποτέφρωσης (ΕΕΑ), Αντώνης Αλακιώτης.
«Είναι άκαιρο για την Πάτρα» απάντησε ο Α. Αλακιώτης στο ερώτημα εάν είναι πλέον ώριμος ο σχεδιασμός της κατασκευής αποτεφρωτηρίου στην πόλη και με προοπτική που να εξασφαλίζει την βιωσιμότητα του εγχειρήματος. Ο πρόεδρος του φορέα πρόσθεσε ότι σε μια από τις τελευταίες επικοινωνίες που είχε με την δημοτική αρχή, τον ενημέρωσαν ότι οι πολεοδομικές αλλαγές που είναι απαραίτητες για την δημοτική έκταση στο ΒΙΟΠΑ θα ολοκληρωθούν περί τα τέλη του 2017 μέχρι τις αρχές του 2018. Κοντολογίς, η Πάτρα και γενικά η τοπική αυτοδιοίκηση ανά την Ελλάδα έχουν καθυστερήσει.