Αιχμές Τσακαλώτου για τον χειρισμό με τις τηλεοπτικές άδειες

Σε εξέλιξη βρίσκεται η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, όπου τα μέλη της καταθέτουν τις απόψεις τους και γίνεται συζήτηση εφ’ ολης της ύλης. Στην συνεδρίαση βρίσκεται και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην ομιλία του ο Ευκλείδης Τσακαλώτος άφησε αιχμές για το χειρισμό με τις τηλεοπτικές άδειες, ενώ άσκησε κριτική και για το συντονισμό της κυβέρνησης.

Ο στόχος μας είναι, όχι μόνο να διεκδικούμε την κυβερνητική εξουσία, αλλά να εδραιώσουμε την Αριστερά ως αξιακό πρότυπο για την ελληνική κοινωνία, ως βασικό πόλο της πολιτικής ζωής και ως δύναμη ικανή να επηρεάζει αποφασιστικά τις εξελίξεις από όποια θέση κι αν βρίσκεται, ανέφερε, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ, μιλώντας από το βήμα της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης.

Για να υπηρετήσουμε το στόχο μας, είπε ο κ. Δραγασάκης, χρειαζόμαστε ισχυρό αριστερό κόμμα, καθώς κι έναν αστερισμό κοινωνικών, κινηματικών, ερευνητικών και άλλων υποκειμένων που θα συγκροτούν το ιστορικό μπλοκ, μια πλατιά κοινωνική συμμαχία και ένα μεγάλο συνασπισμό εξουσίας.

Συνεχίζοντας ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, υποστήριξε ότι η επιτυχής ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης ανοίγει ένα παράθυρο ευκαιρίας το οποίο, όπως είπε, πρέπει αξιοποιηθεί με σχέδιο και προσοχή.

Ο κ. Δραγασάκης εκτίμησε επίσης, πως η πρώτη έξοδος στις αγορές ήταν προϋπόθεση για να αρχίσουμε να ξανακερδίζουμε βαθμούς ελευθερίας και να μπορέσουμε οριστικά το 2018 να απεξαρτηθούμε από τα μνημόνια, και να εξασφαλίσουμε, με παλιές και νέες μορφές, τη συμμετοχή της κοινωνίας στη διαδικασία, το σχεδιασμό και την υλοποίηση της ανάπτυξης, ώστε τα οφέλη της να κατανεμηθούν όσο το δυνατόν πιο δίκαια.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης τόνισε τέλος, ότι δεν πρέπει να υπάρξει εφησυχασμός, αλλά αντίθετα να γίνει προσπάθεια για την αναβάθμιση του κυβερνητικού έργου, και προσέθεσε ότι θα πρέπει το κόμμα να ελέγχει την κυβέρνηση, ώστε να αποτραπούν εμπόδια που μπορεί να τεθούν στη συνέχεια από το εξωτερικό ή το εσωτερικό της χώρας.

Οι εργασίες της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, που ξεκίνησαν χθες με ομιλία του πρωθυπουργού και αναμένεται να ολοκληρωθούν απόψε.

Η κεντρική επιτροπή θα ολοκληρωθεί με την ψηφοφορία της εισήγησης του κόμματος προς την ΚΕ, στην οποία μεταξύ άλλων, το κόμμα επισημαίνει τα εμπόδια στον δρόμο για την έξοδο προς το μνημόνιο.

advertisement