(ΦΩΤΟ) – ΕΑΠ: Ξενάγηση στον Βιολογικό Καθαρισμό Αιγίου – Συμμετεχόντων στο International Summer School

Ολοκληρώθηκε με technical tour στο Κέντρο Επεξεργασίας Λυμάτων στις εγκαταστάσεις του Βιολογικού Καθαρισμού στη Μυρτιά Αιγίου, το International Summer school 2017 του ΕΑΠ, το τρίτο εξ αποστάσεως, ηλεκτρονικής εκπαίδευσης Θερινό Σχολείο του ΕΑΠ με τίτλο: «Wastewater and Biosolids Management (WWSS17)», μετά από την επιτυχή διοργάνωση των δυο προηγούμενων Θερινών Σχολείων, WWSS15 και WWSS16.

Το WWSS17 διεξήχθη για μια εβδομάδα και σε αυτό δίδαξαν περί τους τριάντα Έλληνες και Ξένοι Καθηγητές και ερευνητές από διάφορα πανεπιστήμια και ερευνητικά ινστιτούτα (Αμερική, Γερμανία, Ελβετία, Ισπανία, Ισραήλ, Ιταλία, Σλοβενία, Ιορδανία, Πορτογαλία, Φιλιππίνες). Για πρώτη δε φορά το Σχολείο υποστηρίχθηκε από την International Water Association.

Φέτος το Σχολείο παρακολούθησαν, εκτός των ξένων συμμετεχόντων, και στελέχη Περιφερειών της Χώρας, Υπουργείων (ΥΠΕΧΩΔΕ, Δημ. Τάξεως), Διαχειριστικών Αρχών αλλά και Ιδιωτικών Φορέων (ΔΕΗ, εταιριών, κ.α.) που απασχολούνται υπηρεσιακά με τα θέματα της διαχείρισης των υγρών και βιοστερεών.

Στο προφίλ του στο Facebook ο καθηγητής κ. Ιωάννης Καλαβρουζιώτης ευχαρίστησε θερμά όλους τους συμμετέχοντες, τους ομιλητές, φυσικά το ΕΑΠ και τον αιγιώτη καθηγητή κ. Δημήτρη Βαγενά για την ξενάγηση στις εγκαταστάσεις του Βιολογικού, όπως και το Δήμο Αιγιαλείας και τη ΔΕΥΑ για τη φιλοξενία.