Κυβέρνηση: Η Κως είναι ασφαλής, οι τουρίστες να συνεχίσουν τις διακοπές τους

advertisement

Καθησυχαστικοί εμφανίστηκαν τρεις υπουργοί και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σε συνέντευξη Τύπου που δόθηκε στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης σχετικά με το σεισμό στην Κω. «Η Κως είναι ασφαλής, οι τουρίστες πρέπει να συνεχίσουν τις διακοπές τους και οι ντόπιοι τη ζωή τους όπως την είχαν προγραμματίσει» δήλωσε ο υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Νεκτάριος Σαντορινιός, ενημερώνοντας ότι μέχρι να αποκατασταθούν οι ζημιές στο κεντρικό λιμάνι του νησιού, τα πλοία που φτάνουν από τον Πειραιά, θα προσεγγίζουν το λιμάνι της Κεφάλου.

Στα αντανακλαστικά που επέδειξε ο κρατικός μηχανισμός αναφέρθηκε από την πλευρά του ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Χρήστος Σπίρτζης: “Έχει μεταβεί κλιμάκιο μηχανικών μαζί με τον πρόεδρο του ΟΑΣΠ κ. Λέκκα και κλιμάκιο της ΕΜΑΚ. Το λιμάνι έχει το μεγαλύτερο πρόβλημα, μηχανικοί και καθηγητές του ΕΜΠ έχουν φτάσει για να αποκαταστήσουν τη βλάβη. Άνοιξε το αεροδρόμιο και επισκεπτόμαστε και άλλα σημεία που έχουν πρόβλημα. Όσον αφορά τα ιστορικά μνημεία, έχουν υποστεί ζημιές δύο εκκλησίες, ένα τέμενος, ενώ το μεσαιωνικό τείχος θα αποκλειστεί”. Ο υπουργός εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των δύο θυμάτων, κάνοντας λόγο για “λυπηρό και τυχαίο περιστατικό”, που προκλήθηκε από “μερική κατάρρευση σε εξωτερικό χώρο”. “Ο μηχανισμός δούλεψε” τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας.

Είναι πάντως εντυπωσιακό ότι ακόμη και στη συνέντευξη Τύπου για το σεισμό, τα κυβερνητικά στελέχη δεν έχασαν την ευκαιρία να υποδείξουν στα μέσα ενημέρωσης πώς θα κάνουν τη δουλειά τους. “Φαίνεται ότι ο πολύς ντόρος σε ένα τουριστικό νησί που είχε πληγεί και από την προσφυγική κρίση, μόνο καλό κάνει. Από τη στιγμή που ομαλοποιείται η κατάσταση πρέπει όλοι να ρίξουμε τους τόνους” ήταν το δεικτικό σχόλιο του κ. Σαντορινιού, ενώ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος συνέστησε στους πολίτες “να μη δίνουν βάση στα δημοσιεύματα, αλλά στις ανακοινώσεις των επίσημων συλλογικών οργάνων”.