(Βίντεο-Φωτο) Μητσοτάκης από Λακωνία: Απογοητευμένοι και οργισμένοι οι πολίτες με την Κυβέρνηση

Στο πλαίσιο της διήμερης περιοδείας του στην Λακωνία, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας συναντήθηκε με τον Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευστάθιο και στη συνέχεια επισκέφθηκε την Σπάρτη και την Αρεόπολη, όπου είχε την ευκαιρία να ακούσει από κοντά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες.

Ακόμη, μετέβη και στο Κέντρο Υγείας της Αρεόπολης όπου συνομίλησε με γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό. Αμέσως μετά σε δηλώσεις του τόνισε μεταξύ άλλων, «μιλώντας σήμερα στη Λακωνία με πολλούς πολίτες, συνάντησα την απογοήτευση και την οργή των ανθρώπων για την Κυβέρνηση.

Συνάντησα ελεύθερους επαγγελματίες που δήλωσαν τα πραγματικά τους εισοδήματα και είδαν το 60% και πλέον του καθαρού τους εισοδήματος να πηγαίνει στο Δημόσιο το οποίο είναι ”προνομιούχος εταίρος” στον καρπό του μόχθου τους. Συνάντησα μισθωτούς, με 10.000 ευρώ εισόδημα, που πλήρωσαν το διπλάσιο φόρο από πέρυσι!

Επίσκεψη - Κυριάκος Μητσοτάκης - Λακωνία

Επίσκεψη - Κυριάκος Μητσοτάκης - Λακωνία

Αγρότες που είδαν για πρώτη φορά να φορολογούνται οι κοινοτικές επιδοτήσεις. Αγρότες που είδαν την προκαταβολή φόρου να αυξάνεται στο 100%. Αγρότες που δεν θεωρούνται κατά “κύριο επάγγελμα αγρότες” να φορολογούνται, για τα μη αγροτικά εισοδήματά τους, με αποτέλεσμα να πληρώνουν μέχρι και διπλάσιο φόρο από πέρυσι».

Όπως είπε στη συνέχεια ο κ. Μητσοτάκης, «αποτέλεσμα όλων αυτών είναι ότι η καθημερινότητα των πολιτών γίνεται αβίωτη. Νιώθουν ότι ο κόπος τους πάει χαμένος. Νιώθουν ότι δουλεύουν σκληρά για να συντηρούν άχρηστες κυβερνητικές δομές και για να γίνονται ρουσφετολογικές προσλήψεις».

Επίσκεψη - Κυριάκος Μητσοτάκης - Λακωνία

Επίσκεψη - Κυριάκος Μητσοτάκης - Λακωνία

Τέλος ο κ. Μητσοτάκης δεσμεύτηκε ότι «αυτή η καταστροφική πολιτική της υπερφορολόγησης θα σταματήσει την επομένη που με την εντολή του ελληνικού λαού, θ΄ αναλάβουμε την ευθύνη της διακυβέρνησης της χώρας».

Στη συνέχεια ο κ. Μητσοτάκης επισκέφτηκε και τα χωριά της περιοχής, τα οποία επλήγησαν από τις πρόσφατες καταστροφικές πυρκαγιές.

Ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε μεταξύ άλλων, «επισκέπτομαι τον Δήμο Ανατολικής Μάνης, σε μια εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία, μετά από μια μεγάλη φυσική καταστροφή. Μια πυρκαγιά, η οποία κατέκαψε παραπάνω από 25.000 στρέμματα, χιλιάδες ελαιόδεντρα, ενώ χάθηκαν και πολλά ζώα».

ant1news.gr/news