Σε… καθαρά νερά βουτούν οι αεροπόροι! Δείτε πού μπορούν να κάνουν τα μπάνια τους

Οι ακτές κολύμβησης του Κέντρου Ετοιμότητας Διασποράς Αεροπορίας ΚΕΔΑ/Ζούμπερι οι οποίες υποδέχονται τους αεροπόρους για τα μπάνια τους από φαίνεται είναι αρκετά καθαρές σύμφωνα με τις μετρήσεις που κάνει το ΚΒΙΕΣ.

Μάλιστα κατόπιν σχετικής απόφασης του Υπουργείου Υγείας για τις ακτές κολύμβησης οι οποίες βρίσκονται σε ζώνη διακοσίων (200) μέτρων από τα σημεία εκβολής αγωγών, η Πολεμική Αεροπορία και όσον αφορά τις ακτές του ΚΕΔΑ/Ζούμπερι έχει προβεί στις παρακάτω ενέργειες:

Αρχικά, πραγματοποιεί εργαστηριακούς ελέγχους των υδάτων των ακτών κάθε δύο μήνες σύμφωνα με τις Τεχνικές Οδηγίες Υγιεινής Ύδρευσης του ΓΕΕΘΑ/ΔΥΓ.

Οι εργαστηριακές αναλύσεις πραγματοποιούνται από εξειδικευμένους Αξιωματικούς Υγειονομικού Κτηνιάτρους, στα πιστοποιημένα εργαστήρια του Κέντρου Βιολογικών Ερευνών του Στρατού Ξηράς (ΚΒΙΕΣ) και τα αποτελέσματα είναι πάντοτε εντός φυσιολογικών ορίων όπως αυτά ορίζονται από την κείμενη νομοθεσία [άρθρο 5 του υπ’ αρ. Η.Π 8600/416/Ε103 (ΦΕΚ 356/τ.β’/26/2/2009)].

Σημειώνεται ότι είχε πραγματοποιηθεί τον Μάιο 2017 έρευνα του Πανελλήνιου Κέντρου Οικολογικών Ερευνών, η οποία έκρινε ως κατάλληλη για κολύμβηση την παραλία Ζούμπερι.

Επισημαίνεται ότι μέχρι σήμερα , σε σχετικό αίτημα της ΠΑ, δεν έχει επισκεφθεί την ανωτέρω Μονάδα κλιμάκιο της Γενικής Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας & Υπηρεσιών Υγείας του Υπουργείου Υγείας.

Δείτε παρακάτω τις τιμές των εργαστηριακών ελέγχων 

Πηγη:NewsIt.gr