ΡΩΜΑΪΚΟ ΩΔΕΙΟ ΠΑΤΡΑΣ: Ο πιανίστας, συνθέτης και δημιουργός Ανδρέας Κατερινόπουλος την Τρίτη 25 Ιουλίου στο ορχηστρικό έργο «Ojos Verdes»

Tην Τρίτη 25 Ιουλίου το ορχηστρικό έργο «Ojos Verdes», αναθεωρείται και δίνει και τον τίτλο της εν λόγω φεστιβαλικής συναυλίας, όπου τη βασική σύνθεση θα ερμηνευθεί από τη διεθνούς φήμης σοπράνο Σόνια Θεοδωρίδου. Ο πιανίστας, συνθέτης, αλλά και δημιουργός Ανδρέας Κατερινόπουλος φιλοξενείται στην σκηνή του Αρχαίου Ρωμαϊκού Ωδείου Πάτρας για να δημιουργήσει στους παρευρισκόμενους, μία ακόμη μυσταγωγική παράσταση στα πλαίσια του Διεθνούς Φεστιβάλ Πάτρας 2017.
Στο δεύτερο μέρος της συναυλίας θα αποδοθεί το έργο «Τα Πουλιά Ανήκουν στον Ουρανό». Το έργο αποτελείται από Σουίτες για μπαλέτο και κινηματογραφικές σουίτες ενώ ξεχωριστή θέση κατέχει το ποίημα του Federico Garthia Lorca «Η Κιθάρα» σε απόδοση της στιχουργού Λίνας Δημοπούλου. Το λυρικό μπουζούκι σε συνδυασμό με την παρουσία των εγχόρδων στην παράσταση του Ιουλίου, η μουσική αυτή αντίθεση, είναι τα δύο πρόσωπα του Ανδρέα Κατερινόπουλου, παρουσιάζοντάς μας το μουσικό του πορτρέτο.
Στο Ρωμαϊκό Ωδείο Πάτρας με την οντότητα που το διακρίνει, σε συνδυασμό με την μουσική αλχημεία του έργου «Ojos Verdes», που προσεγγίζει και χρησιμοποιεί στοιχεία μοντέρνας κλασικής μουσικής και world music, φαντάζει και θα είναι το ιδανικό σκηνικό για να μεταφέρει το παρευρισκόμενο κοινό στο μαγικό μουσικό του σύμπαν.