(ΒΙΝΤΕΟ – ΦΩΤΟ) – ΠΟΛΥΕΔΡΟ: Η συναυλία με την ιδιαίτερη μουσική του Γιώργου Παπαδόπουλου

advertisement
Σε δροσερή ατμόσφαιρα χαμηλού φωτισμού και σε ευχάριστη καλοκαιρινή διάθεση, έγινε η εκδήλωση με την ιδιαίτερη μουσική του Γιώργου Παπαδόπουλου στον παραδεισένιο κήπο του Πολυέδρου.
Η συναυλία δόθηκε στις 12 Ιουλίου, ημέρα Τετάρτη, και το εκλεκτό κοινό που την παρακολούθησε μαγεύτηκε από τον τόνο της βραδιάς που ήταν αποτέλεσμα του χώρου και, φυσικά, της εξαιρετικής μουσικής του πατρινού δημιουργού.
Η μουσική του Γ. Παπαδόπουλου συνδυάζει στοιχεία ρομαντισμού, νοσταλγίας, ονείρου και μαγευτικού ταξιδέματος σε απάτητους ψυχικούς τόπους. Παρότι έχει πολλά ρομαντικά στοιχεία, στηρίζεται σε κλασσικές δομές ακουσμάτων και σε ύφος δωρικής καθαρότητας.
Οι παρευρισκόμενοι μαγεύτηκαν από το φιλόξενο περιβάλλον του Πολυέδρου, και τη μυστηριακή μουσική πανδαισία. Να σημειώσουμε ο Γ. Παπαδόπουλος τιμά την πόλη της Πάτρας συμμετέχοντας με τις μουσικές δημιουργίες του, σε πολλά πολιτιστικά δρώμενα της πόλης με μεγάλη προθυμία, κάνοντας πράξη την άποψη ότι η κοινότητα θα πρέπει να γεύεται τους καρπούς της καλλιτεχνικής δημιουργίας όσο περισσότερο είναι δυνατό.
Με εξαιρετικές ερμηνείες συνόδευσαν τον συνθέτη που έπαιξε κιθάρα, ο Νίκος Φορλίδας στα κρουστά, η Κωνσταντίνα Τσεκούρα στο Φλάουτο και η Τωρτζίνα Γεωργίου στο τραγούδι.
Τη μουσική του Γιώργου Παπαδόπουλου θα έχουν την ευκαιρία να την παρακολουθήσουν οι συμπολίτες μας στις 7 Αυγούστου, στον χώρο του νέου Αρχαιολογικού Μουσείου της πόλης , κάτω από το μεθυστικό φως της πανσελήνου, συνοδευόμενη από ποιητικό λόγο .
Αποσπάσματα απο τη συναυλία αυτή στο Πολύεδρο μπορείτε να ακούσετε εδώ https://www.youtube.com/watch?v=GA6FLkUVa6I&t=11s&index=1&list=PLwZBgxuJHyuS2gMyBQxUVLz1frM80xl12