Ο Τραμπ αρνείται να πάει στη Βρετανία μέχρι να του κανονίσει θερμή υποδοχή η Τερέζα Μέι

advertisement

 

Ο Ντόναλντ Τραμπ φέρεται να είπε στην Τερέζα Μέι ότι δεν πρόκειται να επισκεφθεί επίσημα τη Βρετανία μέχρις ότου διασφαλιστεί ότι θα τύχει «καλύτερης υποδοχής».

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ είπε στη Βρετανίδα πρωθυπουργό να του ετοιμάσει μια «ζεστή υποδοχή» προκειμένου να συμφωνήσει να ορίσουν μια ημερομηνία. Οι δύο ηγέτες συζήτησαν από τηλεφώνου τα της επίσημης επίσκεψης, που έχει αναβληθεί για του χρόνου.

Σύμφωνα με την εφημερίδα The Sun ο Ντόναλντ Τραμπ φέρεται να παραπονέθηκε στην Τερέζα Μέι για τα αρνητικά γι’ αυτόν δημοσιεύματα στο βρετανικό Τύπο.

-«Δεν είχα και την καλύτερη αντιμετώπιση εκεί πέρα, Τερέζα, το τελευταίο διάστημα», είπε.

-«Ξέρεις, πώς είναι ο βρετανικός Τύπος», σχολίασε εκείνη.

-«Θέλω να έρθω, αλλά δεν βιάζομαι. Αν μπορείς να το κανονίσεις θα διευκολύνεις τα πράγματα πολύ. Όταν θα ξέρω ότι θα τύχω καλύτερης υποδοχής θα έλθω, όχι νωρίτερα», απάντησε ο Τραμπ.

Πάνω από 1,8 εκατομμύρια Βρετανοί υπέγραψαν μια αναφορά που ζητεί να μην προσκληθεί επίσημα ο Τραμπ στη χώρα τους. «Να επιτραπεί στον Ντόναλντ Τραμπ να μπει στο Ηνωμένο Βασίλειο ως επικεφαλής της αμερικανικής κυβέρνησης, αλλά δεν πρέπει να προσκληθεί για επίσημη επίσκεψη γιατί αυτό θα έφερνε σε δύσκολη θέση την Αυτής Υψηλότητας τη Βασίλισσα», υπογραμμίζεται στην αναφορά.

Η είδηση που μεταδίδει η Sun και αρνήθηκε να σχολιάσει το γραφείο της πρωθυπουργού Τερέζα Μέι, έρχεται λίγες μέρες μετά την επίσημη επίσκεψη του Ντόναλντ Τραμπ στο Παρίσι κατόπιν προσκλήσεως του Γάλλου ομολόγου του Εμμανουέλ Μακρόν.