ΑΧΑΪΑ: Η φωτιά στο δημοφιλές ξενοδοχείο που προκάλεσε πανδαιμόνιο – Ο ιδιοκτήτης του μιλά στο SkaiPatras και περιγράφει το συμβάν – Το κόστος των ζημιών

Θέμα συζήτησης παραμένει η πυρκαγιά που ξέσπασε το βράδυ της περασμένης  Παρασκευής στο ξενοδοχείο Long Beach του Λόγγου, που όμως δεν επεκτάθηκε λόγω της ετοιμότητας που επέδειξαν οι υπεύθυνοι της μονάδας και η Πυροσβεστική Υπηρεσία από Αίγιο, Πάτρα ακόμα και Ναύπακτο.
Οι φλόγες στη λινοθήκη του 3ου ορόφου έκαναν τον συνιδιοκτήτη του ξενοδοχείου Βασίλη Διαμαντόπουλο να αντιδράσει άμεσα, αφότου ενημερώθηκε από το προσωπικό, με την πρώτη προσπάθεια κατάσβεσης να επιχειρείται από τον ίδιο με 6 πυροσβεστήρες που βρίσκονταν έξω από το χώρο της εστίας (15τ.μ με κρεβάτια, σεντόνια, μαξιλάρια και άλλο εξοπλισμός) και ο οποίος έσπασε την πόρτα και περιόρισε αρχικά τη φωτιά, μέχρι να φθάσουν οι πυροσβέστες με 7 οχήματα και 15 άντρες οι οποίοι έσπασαν τα εξωτερικά τζάμια της πρόσοψης του κτιρίου για να βρει διέξοδο ο καπνός του ορόφου, διατάσσοντας προληπτικά την εκκένωση του ξενοδοχείου, στο οποίο συνολικά βρίσκονταν 178 άτομα.
Υπό τον συντονισμό του ταξίαρχου Κωνσταντίνου Κυριακόπουλου και τη συνδρομή υποστρατήγου Βασίλη Ματθαιόπουλου και του διοικητή της ΠΥ Αιγίου Κωνσταντίνου Γιαννόπουλου,στο ξενοδοχείο φτάνει η ΕΜΑΚ Πάτρας με 3 οχήματα και 20 άνδρες, μαζί με 2 οχήματα της ΠΥ Ναυπάκτου και αστυνομικές δυνάμεις υπό το διοικητή του ΑΤ Αιγιάλειας Βασίλη Ροδόπουλο.
Η ηρεμία που επέδειξε ή επέβαλε η ΠΥ και η ιδιοκτησία επέφερε την παντελή έλλειψη κινδύνου για τους παραθεριστές, ενώ το ξενοδοχείο καθαρίστηκε πολύ γρήγορα και οι ένοικοι γύρισαν με ασφάλεια στα δωμάτιά τους.
Το ξενοδοχείο υπέστη μόνο μικρές υλικές ζημιές, ενώ 3 άτομα (ένα παιδί και 2 ηλικιωμένοι) μεταφέρθηκαν με αναπνευστικά προβλήματα στο νοσοκομείο και ένας υπάλληλος με τραύμα από παραπάτημα την ώρα της επιχείρησης.
ΜΙΛΤΟΣ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ
«Το ξενοδοχείο μας απέδειξε το πόσο ασφαλές είναι. Η πυρασφάλεια και το καλά εκπαιδευμένο προσωπικό μας – και σε τέτοιες περιπτώσεις – λειτούργησε άψογα. Κάναμε ότι έπρεπε μέχρι να έρθει η ΠΥ που από το Αίγιο δεν έκανε παρά μονάχα 6-7 λεπτά. Ο συνδυασμός αυτών οδήγησε στο αποτέλεσμα της μη επέκτασης σε δωμάτια και τον όροφο. Άλλωστε τα δωμάτιά μας είναι με υλικά μη εύφλεκτα, όπως μοκέτες και ψευδοροφές» λέει στο SkaiPatras.gr  ο εκ των ιδιοκτητών Μίλτος Διαμαντόπουλος.
Ήδη η ιματιοθήκη έχει αποκατασταθεί και αύριο θα ξαναμπούν πράγματα, ενώ λόγω της κάπνας φρεσκαρίστηκε ήδη ο 3ος όροφος, με την ΠΥ να διερευνά τα ακριβή αίτια της πυρκαγιάς.
Σε ό,τι αφορά το κόστος των υλικών ζημιών (εξοπλισμός, οικοδομικά, ηλεκτρολογικά), υπολογίζεται πως δεν ξεπερνά τις 50.000 ευρώ. Δ.Τ.