ΡΙΟ: Ο διοικητής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου απαντά για τον ελλιπή κλιματισμό – Ζητά από τα ΜΜΕ να μην πανικοβάλλουν τον κόσμο!

Αναφορικά με δημοσιεύματα στον ηλεκτρονικό τύπο για «συνθήκες Σαχάρας» στο ΠΓΝΠ η Διοίκηση, μέσω ανακοίνωσης που εξέδωσε, ενημερώνει το κοινό – προκειμένου να αποφευχθούν εσφαλμένες εντυπώσεις και δημιουργία πανικού στους ασθενείς και συνοδούς – τα εξής:
1) Ο κεντρικός κλιματισμός λειτουργεί με την ίδια δυναμικότητα που λειτουργούσε κατά την τελευταία 10ετία.
2) Αυτή τη στιγμή λειτουργούν στις κλινικές του ΠΓΝΠ 456 κλιματιστικά τύπου split, τα οποία είναι πλήρως συντηρημένα. Οι ΜΕΘ παίδων, νεογνών, χειρουργεία, διάδρομοι κλπ κλιματίζονται από τον κεντρικό κλιματισμό. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν αναφορές για 10 βλάβες (από τα 456), οι οποίες αποκαθίστανται καθημερινά από την Τεχνική Υπηρεσία του Νοσοκομείου.
3) Το Νοσοκομείο βρίσκεται στην τελική φάση προμήθειας άλλων 28 κλιματιστικών. Η τοποθέτηση τους αναμένεται εντός των επομένων ημερών.
4) Η μελέτη που ήδη έχει εκπονηθεί από το ΠΓΝΠ για την ενεργειακή αναβάθμιση του Νοσοκομείου προβλέπει την αναβάθμιση της κεντρικής μονάδας κλιματισμού, η οποία λειτουργεί συνεχώς από την ίδρυση του Νοσοκομείου. Η δαπάνη για την προμήθεια νέων ψυκτικών πύργων δυναμικότητας 1.300 ψυκτικών τόνων ανέρχεται στο ύψος των € 800.000 περίπου θα καλυφθεί από το ΕΣΠΑ σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτ. Ελλάδος. Να σημειωθεί ότι το αίτημα της Τεχνικής Υπηρεσίας για την αναβάθμιση αυτή εκκρεμεί στις Διοικήσεις του Νοσοκομείου από το έτος 2008.
Η κατάσταση στο ΠΓΝΠ από πλευράς κλιματισμού με βάση τα πραγματικά δεδομένα είναι η ίδια σε ότι αφορά στον κεντρικό κλιματισμό, αλλά λόγω της συνεχούς προμήθειας μικρών κλιματιστικών η κατάσταση στις κλινικές είναι η καλύτερη που υπήρξε κατά την τελευταία πενταετία και μακράν από συνθήκες Σαχάρας, που επικαλείται το δημοσίευμα.
Χωρίς να παραγνωρίζουμε τα υπαρκτά προβλήματα, παρακαλούμε τα ΜΜΕ για αυτοσυγκράτηση σχετικά με δημοσιεύματα που πιθανόν να προκαλέσουν αδικαιολόγητο πανικό στο κοινό.