Πιτσιόρλας: Παράξενη η δήλωση Στουρνάρα να μην βιαστούμε να βγούμε στις αγορές

advertisement

«Παράξενη» χαρακτήρισε ο υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Στέργιος Πιτσιόρλας τη δήλωση του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα σχετικά με την έξοδο της Ελλάδας στις αγορές, μιλώντας στον realfm.

«Μου φαίνεται λίγο παράξενη η δήλωση του κ. Στουρνάρα», τόνισε ο κ. Πιτσιόρλας και πρόσθεσε: «Η εικόνα που που υπάρχει αυτή τη στιγμή, είναι μια εικόνα θετική για τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας. Αυτό καταγράφεται διεθνώς. Θεωρώ λοιπόν ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος από επίσημα χείλη να μειώνονται αυτές οι προοπτικές ή να δημιουργείται και η παραμικρή αμφιβολία. Ως προς τούτο, θεωρώ ότι δεν θα έπρεπε να γίνει αυτή η δήλωση από τον κ. Στουρνάρα».

«Η στιγμή είναι πολύ καλή, η κυβέρνηση έχει τη δυνατότητα να επιλέξει το πότε θα το κάνει, υπολογίζοντας πάρα πολλές παραμέτρους και θεωρώ ότι θα πρέπει όλοι να συνηγορήσουν, τη στιγμή που θα γίνει το βήμα να το υποστηρίξουν. Είμαστε σε μια κρίσιμη, λεπτή φάση. Δεν είναι δυνατόν όλος ο κόσμος να λέει ότι πάει καλά η Ελλάδα, μπορεί να πάει καλά και από την πλευρά την εσωτερική της Ελλάδας, να διατυπώνονται αντίθετες προβλέψεις», επεσήμανε ο Στέργιος Πιτσιόρλας.

Ο υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης τόνισε επίσης ότι “το υπουργείο Οικονομικών με πολύ μεγάλη περίσκεψη θα αποφασίσει τη στιγμή που θα κάνει το βήμα. Και αυτό δεν μπορεί να είναι και μια δημόσια συζήτηση γενικώς”.

Ερωτηθείς σχετικά τις προβλέψεις του για την ανάπτυξη το 2017 ο κ. Πιτσιόρλας σημείωσε: «Θεωρώ ότι το τελικό αποτέλεσμα θα είναι πάνω από τις προβλέψεις. Νομίζω ότι όλες οι προβλέψεις που διατυπώνονται είναι συντηρητικές και απέχουν από τον πραγματικό σφυγμό, αυτή τη στιγμή της ελληνικής οικονομίας. Το βλέπω κάθε μέρα στο γραφείο μου ότι υπάρχει ένα ενδιαφέρον πρωτόγνωρο για την Ελλάδα».