Βαρβιτσιώτης: Τα νησιά βουλιάζουν από μετανάστες, ο Μουζάλας από ανικανότητα

 

Για ανικανότητα και ολιγωρία κατηγόρησε τον αρμόδιο υπουργό, Γιάννη Μουζάλα σχετικά με τα τελευταία γεγονότα στη Μόρια ο αρμόδιος τομεάρχης της ΝΔ, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

Ο κ. Βαρβιτσιώτης κάνει λόγο για τραγικές καταστάσεις τις οποίες βιώνουν τόσο οι κάτοικοι των νησιών του Βορείου Αιγαίου, όσο και οι μετανάστες για τους οποίους επισημαίνει για ακόμη μια φορά ότι είναι κατά πολύ παραπάνω υπεράριθμοι.

Η ανακοίνωση του τομεάρχη Μετανάστευσης της ΝΔ:

«Για πολλοστή φορά, οι Έλληνες πολίτες στο ίδιο κακοπαιγμένο έργο θεατές: Τα νησιά του Βορείου Ανατολικού Αιγαίου “βουλιάζουν” από παράνομους μετανάστες και – εξαιτίας της υπερβολικής συγκέντρωσής τους – πυροδοτείται, σήμερα, ακόμα μία εξέγερση. Την ίδια ώρα, ο αρμόδιος Υπουργός, “βουλιάζει” στο τέλμα της ανικανότητας και της ολιγωρίας του να προχωρήσει στην ουσιαστική αποσυμφόρησή των νησιών.

Και η τοπική κοινωνία που συνεχίζει τη διαρκή κραυγή αγωνίας προς την Πολιτεία, καλώντας την να εγγυηθεί – έστω και στοιχειωδώς – το αίσθημα ασφάλειας στους πολίτες και την εμπέδωση της δημόσιας τάξης. Ας καταλάβει, επιτέλους, η Κυβέρνηση πως όσο δεν προχωρά την γρήγορη εξέταση των αιτήσεων ασύλου και όσο καθυστερεί τις επιστροφές παράνομων μεταναστών προς τη Τουρκία, τόσο τα προβλήματα θα συνεχίζονται».