Ν. Ανδρουλάκης: Ο χώρος της κεντροαριστεράς χρειάζεται ριζοσπαστική ανανέωση

 

Αρνητικός σε πιθανή κυβερνητική συνεργασία ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ εμφανίστηκε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

 

«Η λογική ότι πριν από τις εκλογές πρέπει να φύγει ο κ. Καμμένος, για να γίνει το ΠΑΣΟΚ σωσίβιο του κ. Τσίπρα, είναι μια αυτοκτονική επιλογή και ούτε οι πολίτες θα στήριζαν κάτι τέτοιο», τονίζει σε συνέντευξή του στον «Ελεύθερο Τύπο».

Όπως επισημαίνει ο  ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ ο χώρος της κεντροαριστεράς χρειάζεται ριζοσπαστική ανανέωση, όχι μόνο με νέα πρόσωπα ηλικιακά, αλλά περισσότερο με άλλη πολιτική κουλτούρα. «Αυτό δεν πρέπει να γίνει μόνο σε επίπεδο ηγεσίας αλλά και στελεχικού δυναμικού. Πρέπει να εμφανίσουμε κάτι καινούριο σε όλα τα επίπεδα», συμπληρώνει.

Ο ίδιος αποφεύγει να δηλώσει αν σκοπεύει να διεκδικήσει την ηγεσία του νέου σχήματος, λέγοντας ότι είναι λάθος στελέχη του χώρου να καταθέτουν τις φιλοδοξίες τους πριν δημιουργηθεί ο νέος φορέας. «Πρώτα πρέπει να φτιάξουμε το θεσμό και το πρόγραμμα και μετά να δούμε ποιος ταιριάζει να εκφράσει αυτή τη νέα προσπάθεια», εξηγεί.

Χαρακτηρίζει «βαρύ θεσμικό ατόπημα» την εμπλοκή του Πάνου Καμμένου στην υπόθεση Noor I και σημειώνει ότι αν η κυβέρνηση δεν δώσει σοβαρές απαντήσεις για το θέμα, τότε ο κ. Καμμένος θα πρέπει να οδηγηθεί σε παραίτηση. Δηλώνει ότι ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ αποτελεί πρόβλημα για την κυβέρνηση γιατί η πολιτική συμπεριφορά του δεν δικαιολογεί την επιλογή του Αλέξη Τσίπρα να συγκυβερνήσει μαζί του, ενώ προσθέτει ότι «τώρα ο κ. Καμμένος συνομιλεί με έναν ισοβίτη και από τα έδρανα της Βουλής τον χειροκροτούν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ…».