(Βιντεο-Φωτο)-Υπό έλεγχο η μεγάλη φωτιά στην Κορώνη

Μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε το μεσημέρι της Παρασκευής στην περιοχή της Κορώνης. Στο σημείο επικρατούν ισχυροί άνεμοι αλλά τελικά οι πυροσβέστες κατάφεραν να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά, ειδικά μετά την έλευση των αεροπλάνων που κάνουν ρίψεις νερού.

 

Οχήματα και πυροσβέστες έσπευσαν από Καλαμάτα, Πύλο, Πεταλίδι και Μελιγαλά.

 

Μάχη με τις φλόγες έδιναν 28 πυροσβέστες με 12 οχήματα, ένα πεζοπόρο τμήμα με έξι άτομα και πέντε πυροσβεστικά αεροπλάνα, καθώς αρχικά η φωτιά απειλούσε κατοικημένη περιοχή.

Όπως ανέφερε  στο ΑΠΕ- ΜΠΕ ο δήμαρχος Πύλου- Νέστορος, Δημήτρης Καφαντάρης, «αρχικά εκδηλώθηκαν τρεις εστίες φωτιάς, αλλά οι πυροσβέστες κατάφεραν να σβήσουν την μία και ταυτόχρονα να σώσουν ένα σπίτι που κινδύνευε».

 

koroni-fotia Υπό έλεγχο η μεγάλη φωτιά στην Κορώνη [βίντεο]

Επίσης, σύμφωνα πάντα με τον δήμαρχο, «οι δύο άλλες εστίες ενώθηκαν στην συνέχεια σε μία», ενώ όπως περιγράφει στο ΑΠΕ- ΜΠΕ, «στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι και η ατμόσφαιρα μέσα στην πόλη της Κορώνης είναι αποπνικτική».

 

 

 

Ο Δημήτρης Καφαντάρης σημείωσε κι αυτός νωρίτερα μέσα στη μέρα, ότι στην περιοχή βρίσκονται ισχυρές επίγειες και εναέριες δυνάμεις πυρόσβεσης και όπως προσθέτει, «πιστεύω ότι θα έχουμε καλά αποτελέσματα».

 

ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ