Παπανδρέου: Σταύρο, σε θέλουμε συνοδοιπόρο στη μάχη για τη Μεταπελατειακή Ελλάδα

 

«Οραματίζομαι να χτίσουμε μαζί την νέα παράταξη της σύγχρονης αριστεράς» είπε, απευθυνόμενος στους συνέδρους της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, ο πρόεδρος του ΚΙΔΗΣΟ

 

Δικαιωμένος εμφανίστηκε ο Γιώργος Παπανδρέου στο Συνέδριο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης στο ΣΕΦ.

«Γιατί είναι αλήθεια πως η μόνη ρεαλιστική και πατριωτική επιλογή ήταν η προσφυγή στο μηχανισμό στήριξης. Το απέδειξαν όλες οι επόμενες κυβερνήσεις» είπε χαρακτηριστικά.

«Έχουμε την αλήθεια με το μέρος μας. Και δεν θα αφήσουμε σε χλωρό κλαρί όσους τη διέσυραν και θέλουν να τη θάψουν» προσέθεσε.

«Σας το λέω ως ο πρωθυπουργός της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ που πέτυχε και συμφώνησε τη μεγαλύτερη αναλογικά διαγραφή χρέους για κράτος στην παγκόσμια ιστορία τον Οκτώβριο του 2011 -διαγραφή που ολοκληρώθηκε από την κυβέρνηση του Λουκά Παπαδήμου» τόνισε.

 

Αιχμές για τη Δικαιοσύνη

Στη Ελλάδα διασύρθηκε η αλήθεια, υπογράμμισε. «Διασύρθηκε από ένα πολιτικό-οικονομικό κατεστημένο που δεν ήθελε και ακόμα δεν θέλει να αποκαλυφθούν τα βαθύτερα αίτια της κρίσης».

 

Και συνέχισε:

Κρύφτηκαν πίσω από δήθεν φουσκωμένα ελλείμματα,

δήθεν παιχνίδια με CDS,

δήθεν δισεκατομμύρια που αρνηθήκαμε,

δήθεν μέτρα που δεν πήραμε,

δήθεν μυστικά σχέδια που είχαμε,

δήθεν, δήθεν, δήθεν… Ακούει η Δικαιοσύνη; Είναι όντως τυφλή; Ή μήπως συμφέροντα θέλουν να είναι δεξιόστροφα τυφλωμένη;

 

Ευχές στον Λουκά Παπαδήμο

Στο σημείο αυτό επιτρέψτε μου να στείλω -και πιστεύω στέλνουμε όλοι μαζί- την αγάπη μας και τις ευχές μας για ταχεία ανάρρωση στον Λουκά Παπαδήμο, ανέφερε ο πρόεδρος του ΚΙΔΗΣΟ.

 

Για τα εσωκομματικά

Ο Γιώργος Παπανδρέου μίλησε για μία παράταξη που θα ξανακάνει το χώρο του σοσιαλισμού και της δημοκρατίας, όχι τρίτο, όχι δεύτερο πόλο, αλλά πρωταγωνιστή στην ελληνική πολιτική σκηνή. «Έχουμε περάσει πάρα πολλά, για να γίνουμε κομπάρσοι στο δεξιό νεοφιλελευθερισμό

ή στους αριστερούς ψάλτες του καραμανλισμού της χρεοκοπίας» κατέληξε ο πρώην πρωθυπουργός.