Γεννηματά: Ούτε ΣΥΡΙΖΑ ούτε ΝΔ – Εκλογές και αλλαγή συσχετισμών

advertisement

 

«Συμμαχία Εμπιστοσύνης» απέναντι στον λαϊκισμό του ΣΥΡΙΖΑ και τη «Συμφωνία Αλήθειας» της ΝΔ προέταξε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ- «Πόρτα» σε Τσίπρα, μήνυμα στον Μητσοτάκη να μην χρησιμοποιεί τον όρο «Αλλαγή»

 

Διαμορφώνουμε τον ισχυρό πόλο της Κεντροαριστεράς με αυτόνομο ρόλο και αυτοδύναμη στρατηγική να γίνει ξανά  πλειοψηφικό ρεύμα στην Ελληνική κοινωνία., τόνισε στην εναρκτήρια ομιλία της η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ

«Στόχος μας η συμφιλίωση της Ελληνικής Κοινωνίας. Δημιουργούμε μια πλατιά ΕΘΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ . Μια συμπαράταξη αγώνα για πραγματική ελπίδα» προσέθεσε η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

 

Μόνη λύση οι εκλογές:

Η λύση για τη χώρα περνάει μέσα από εκλογές. Εκλογές που η αντιπολίτευση όμως δεν μπορεί να προκαλέσει. Όσο πιο γρήγορα φύγει αυτή η Κυβέρνηση τόσο το καλύτερο. Αλλά αυτό δεν αρκεί. Η στρατηγική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ και της λογικής που εκφράζει, προϋποθέτει την καθοριστική ενίσχυση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

Και όποιος βλέπει μόνο την ανάγκη να φύγει ο ΣΥΡΙΖΑ και αδιαφορεί για τα υπόλοιπα, ουσιαστικά λέει στον κόσμο να ψηφίσει Νέα Δημοκρατία και να κρατήσει το ΣΥΡΙΖΑ σε εφεδρεία.

 

Απάντηση στον Αλέξη Τσίπρα:

Τώρα που χάνει το έδαφος κάτω από τα πόδια του, εμφανίζεται υποδυόμενος την  “κυβερνώσα Αριστερά”, καλώντας μάλιστα με πατερναλιστικό ύφος σε δήθεν προοδευτικά μέτωπα. Πρόκειται για μια ακόμα επίδειξη πολιτικού κυνισμού. Όλοι έχουν αντιληφθεί ότι ο κ. Τσίπρας έχει προ πολλού διαβεί τον πολιτικό του Ρουβίκωνα και οδεύει προς στην απέναντι όχθη  της … αβύσσου. Ας μην ματαιοπονεί λοιπόν. Δεν βρισκόμαστε στην χώρα των λωτοφάγων.  Θα ηττηθούν στις εκλογές με εκκωφαντικό τρόπο.

 

Μήνυμα σε ΝΔ και Μητσοτάκη:

Η συντηρητική Ν.Δ. που δεν αναλαμβάνει τις ευθύνες της για την περίοδο 2004-2009 του κ. Καραμανλή που οδήγησε στην κρίση. Και βέβαια με την ευκαιρία θέλω να πω κάτι στον κ.Μητσοτάκη: η βία και η τρομοκρατία δεν προέρχονται «μόνο από αριστερά», όπως διατείνεστε. Υπάρχει η Χρυσή Αυγή, ο φασισμός, η ακροδεξιά. Το ξεχάσαμε;

 

Και κάτι ακόμα, μην παίζετε με τη λέξη «ΑΛΛΑΓΗ». Την λέξη σύμβολο που χρησιμοποίησε ο Ανδρέας Παπανδρέου, το ΠΑΣΟΚ, η Δημοκρατική Παράταξη, για να εκφράσει τις μεγάλες τομές που έγιναν στην χώρα, στην δεκαετία του ’80. Η αλλαγή,  ως συμβολισμός, ως προοδευτικό κίνημα και ως πολιτική, δεν πλαστογραφείται, ούτε αντιγράφεται, ούτε παραποιείται.

 

Κυβερνήσεις συνεργασίας:

Το σημερινό αποτυχημένο μοντέλο των αδύναμων κυβερνήσεων συνεργασίας δεν μας αφορά γιατί  δεν μπορεί να δώσει λύση για τη χώρα.

Δυστυχώς  ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ αρνούνται τη συνεννόηση. Προτιμούν την πόλωση, τη διατήρηση του μικρού δικομματισμού. Ελπίζω να  το καταλάβουν εγκαίρως για το καλό της Ελλάδας  και ο  κ.  Τσίπρας και ο κ.  Μητσοτάκης.

 

Το χρονοδιάγραμμα για το νέο κόμμα:

Πρώτον: Αμέσως μετά το Συνέδριο τα Πολιτικά Κόμματα και οι φορείς που θα θελήσουν να συμμετέχουν σε αυτή την προσπάθεια οφείλουν να τοποθετηθούν ως προς τον οδικό χάρτη των επόμενων βημάτων και το μεταβατικό διάστημα που απαιτείται για να φθάσουμε στον στόχο της ενιαίας παράταξης. Θέλουμε να ακούσουμε τη φωνή των κομμάτων και της βάσης της παράταξης μας.

Δεύτερον: Εκλογή Επικεφαλής από την Κοινωνική βάση της παράταξης, μέσα από ανοιχτές και διαφανείς διαδικασίες. Προτείνω η εκλογή να γίνει τον Οκτώβριο  2017.

Προτείνω την άμεση συγκρότηση Ανεξάρτητης Επιτροπής δεοντολογίας και Πιστοποίησης Διαδικασιών,  η οποία αναλαμβάνει την εποπτεία και εγγυάται την αξιοπιστία, την διαφάνεια και το αδιάβλητο της  πορείας  προς την εκλογή ηγεσίας και το ιδρυτικό συνέδριο του νέου ενιαίου προοδευτικού φορέα.

Ως Επικεφαλής της Ανεξάρτητης αυτής Επιτροπής προσωπικοτήτων υψηλού κύρους κοινής αποδοχής προτείνω τον καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου κ. Νίκο Αλιβιζάτο.

Τρίτον: Δημιουργία Μητρώου του νέου φορέα με βάση τους πολίτες που προσήλθαν στην ψηφοφορία και όλους όσους άλλους το επιθυμούν.

Τέταρτον: Εκλογή Συνέδρων με βάση το νέο Μητρώο με διαφανείς διαδικασίες.

Πέμπτον: Ιδρυτικό Συνέδριο της νέας παράταξης, και εκλογή των κεντρικών οργάνων της.

Καταληκτική ημερομηνία για το Συνέδριο ο Δεκέμβριος του 2017.

 

Για το Κυπριακό…

Η Ελλάδα δεν διεκδικεί τίποτε και δεν παραχωρεί απολύτως τίποτα. Και από το Στάδιο ειρήνης και Φιλίας στέλνουμε μήνυμα συνεργασίας στους γείτονες μας. Θέλουμε σχέσεις καλής γειτονίας που προϋποθέτουν εφαρμογή των διεθνών συνθηκών και του διεθνούς δικαίου.  Θέλουμε λύση του Κυπριακού. Να καμφθεί η Τουρκική αδιαλλαξία

 

Το «ΣΧΕΔΙΟ ΕΛΛΑΔΑ»…

«Στην καρδιά της αναπτυξιακής στρατηγικής βρίσκεται ασφαλώς η παραγωγή πλούτου, οι νέες θέσεις εργασίας που δημιουργεί και η δίκαιη κατανομή του κόστους και των  ωφελειών στο κοινωνικό σύνολο» επισήμανε η Φώφη Γεννηματά.

 

Δέκα ανατροπές:

Την ρήξη με την αναξιοκρατία και το κράτος των ημετέρων.

Καμία πρόσληψη χωρίς το ΑΣΕΠ.

Σύγχρονο αντικειμενικό και αποτελεσματικό  σύστημα αξιολόγησης των Δημόσιων Υπαλλήλων.

Επέκταση της Διαύγειας.

Επιλογή Γενικών Γραμματέων και Διοικητών στο Δημόσιο με δημόσια προκήρυξη, διαφάνεια και 5ετή θητεία.

Όλες οι συναλλαγές του πολίτη με το κράτος μέσω των ΚΕΠ.

Την Ευρύτερη υποχρεωτική εφαρμογή των ηλεκτρονικών συναλλαγών για την πάταξη της φοροδιαφυγής και του μαύρου χρήματος.

Την μείωση των φορολογικών συντελεστών των επιχειρήσεων από το 29% στο 20% και επαναφορά των συντελεστών ΦΠΑ στην παραγωγή στα προηγούμενα προ της αύξησης ποσοστά τους.

Τολμηρή πολιτική αποκέντρωσης, με μεταφορά των φόρων ακινήτων στους  ΟΤΑ στη βάση προγραμματικών δεσμεύσεών τους και ενίσχυση των αρμοδιοτήτων τους στην κοινωνική πολιτική.

Την ρήτρα Απασχόλησης σε κάθε Κυβερνητική δράση ή Νομοσχέδιο που αφορά τα θέματα ανάπτυξης, προκειμένου να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας.

Ενσωμάτωση της διάστασης της αναπηρίας σε κάθε πολιτική και πράξη του Δημοσίου και της Αυτοδιοίκησης

Την αποδέσμευση του Λυκείου από την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και νέο σύστημα εισαγωγής με βάση το Εθνικό απολυτήριο.

Αναθεώρηση του άρθρου 86 για την ποινική ευθύνη των υπουργών, ώστε να  καταργηθεί  η πρόωρη παραγραφή.

Δικαιοσύνη πραγματικά Ανεξάρτητη: Με ριζική αλλαγή του τρόπου επιλογής της ηγεσίας της, ώστε να ενισχύεται η ανεξαρτησία της από την εκτελεστική εξουσία.

Δικαιοσύνη λειτουργική και σύγχρονη: Με ολοκλήρωση οπωσδήποτε των έργων του e-Justice.

Την ρήξη με την διαπλοκή και το μαύρο χρήμα, διαφάνεια για τους πάντες και παντού.

Εκλογικό σύστημα σύμφωνα με την πρόταση που έχουμε καταθέσει.