Κυρ. Μητσοτάκης: Να αξιοποιήσουμε τα ευρωπαϊκά κονδύλια για την αγροτική παραγωγή

advertisement

Την ανάγκη εκμετάλλευσης των ευρωπαϊκών πόρων για την αγροτική παραγωγή υπογράμμισε ο πρόεδρος της Ν.Δ., Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος συνομίλησε με παραγωγούς στο Καρποχώρι Καρδίτσας, στο περιθώριο της περιοδείας του στη Θεσσαλία.

 

 

«Κοντά στα 6 δισ. είναι το χρήματα που σήμερα λιμνάζουν» τόνισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο οποίος ωστόσο, αναγνώρισε ότι «τελευταία, έχει επιτευχθεί μία μικρή βελτίωση στην απορροφητικότητα, κυρίως όσον αφορά τις δράσεις του παρελθόντος».

«Δυστυχώς είμαστε ακόμα στην περίοδο των προδημοσιεύσεων, δεν έχουμε, όμως, απτά παραδείγματα νέων προγραμμάτων που θα στηρίξουν τους νέους ανθρώπους» έσπευσε να προσθέσει.

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε επίσης, ότι «το πρόγραμμα των νέων αγροτών καρκινοβατεί ανάμεσα στην ανικανότητα και στη γραφειοκρατία της πολιτικής ηγεσίας και της δημόσιας διοίκησης», σημειώνοντας την ανάγκη ύπαρξης ανθρώπων, οι οποίοι «θα σκύβουν πάνω στα προβλήματα και θα δίνουν πρακτικές λύσεις».

Στο ίδιο πλαίσιο, προσέδωσε ιδιαίτερη σημασία στη δημιουργία ενός νέου νομικού πλαισίου, ώστε να «δώσουμε στις ομάδες παραγωγών τα κίνητρα και την ευελιξία να λειτουργήσουν αποτελεσματικά και ουσιαστικά».

«Χρέος μας είναι το θεσμικό πλαίσιο από τη μία να είναι σωστό, ευέλικτο και να δίνει πραγματικά κίνητρα και από την άλλη, να απελευθερωθούν οι σχετικοί πόροι ώστε να υποστηριχθεί η λογική του αγρότη – επιχειρηματία» συμπλήρωσε ο πρόεδρος της Ν.Δ.

Παράλληλα, αναφέρθηκε και στον τρόπο λειτουργίας των δήμων, ξεκαθαρίζοντας πως η προώθηση «της απλής αναλογικής στην τοπική αυτοδιοίκηση ισοδυναμεί με την απόλυτη ακυβερνησία στους δήμους».

«Θεωρούμε ότι δεν υπάρχει κανείς λόγος να αλλάξει το εκλογικό σύστημα, το οποίο υπάρχει σήμερα και δίνει τη δυνατότητα στον δήμαρχο να έχει μία πλειοψηφία στο δημοτικό συμβούλιο» κατέληξε.