ΠΑΤΡΑ:Εκδηλώσεις για το “2ο Patras Pride” αύριο 24 και 25 Ιουνίου

Συνεχίζονται διάφορες εκδηλώσεις των διοργανωτών του Patras Pride που θα γίνει, για 2η χρονιά στην Πάτρα, το σαββατοκύριακο 24-25 Ιουνίου 2017 στον μόλο της Αγίου Νικολάου.

 

Πριν λίγες μέρες είχαν συγκέντρωση στο Μέγαρο Λόγου και Τέχνης στην πλατεία Γεωργίου με αφορμή την “ομιλία για το έμφυλο”.

 

Την Κυριακή 21 Μαΐου στο Κοινωνικό Κέντρο Πάτρας (Κορίνθου 139 και Καρόλου) ο κεντρικός οργναωτικός πυρήνας μετείχε στην εκδήλωση των 4ων γενεθλίων του «Blender Patras», ενός φορέα που όπως υποστηρίζουν τα μέλοη του «Είμαστε ακόμα εδώ. Να δίνουμε το παρόν ενάντια στην ομοφοβία, την τρανσφοβια, τον σεξισμό και κάθε άλλη διάκριση. Να διατηρούμε ένα χώρο δράσης, έκφρασης, ύπαρξης μακριά από ετεροκαθορισμένες νόρμες».

 

Επίσης την 1η Απριλίου διοργάνωσαν πορεία στην Πάτρα κατά της ομοφοβίας, του ρατσισμού και της τρανσφοβιας.

 

Σε ανακοινωσή τους για το Patras Pride τονίζουν πως «Το 2ο Φεστιβάλ Υπερηφάνειας για την Απελευθέρωση Φύλου, Σώματος και Σεξουαλικότητας Ενάντια στην Καταπίεση και τις Διακρίσεις επιστρέφει πιο οργανωμένο με περισσότερους συμμετέχοντες και μάλιστα με έναν και μόνο στόχο, όλοι όσοι δώσουν το “παρών” να έρθουν σε επαφή με θέματα που αφορούν την lgbtqi κοινότητα και γίνουν “ορατοί” στο δημόσιο χώρο. Με συντονισμένες κινήσεις όπως η σημαία στις σκάλες της Γεροκωστοπούλου, ή και τα συνθήματα στους τοίχους της πόλης, κάνουν εμφανή την παρουσία τους και κερδίζουν έδαφος σε ότι αφορά την αλληλεπίδραση με τους πολίτες / θεατές της Πάτρας!».