Με βαριές ποινές αντιμέτωπος ο Η. Κασιδιάρης για το επεισόδιο με τον Ν. Δένδια

Την αυστηρότερη δυνατή ποινή αναμένεται να επιβάλλει στον Ηλία Κασιδιάρη για το πρόσφατο επεισόδιο με τον Νίκο Δένδια, ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, σύμφωνα με εισήγηση της επιτροπής Δεοντολογίας. Ειδικότερα, στη σημερινή συνεδρίαση σύσσωμα τα κόμματα καταδίκασαν τη συμπεριφορά του βουλευτή της Χρυσής Αυγής, χαρακτηρίζοντάς την  «απαράδεκτη» και «αντικοινοβουλευτική».

 

Από την πλευρά του ο εισηγητής του κόμματος του Ν. Μιχαλολιάκου υπερασπίστηκε την ενέργεια του Η. Κασιδιάρη, ισχυριζόμενος ότι «παγιδεύτηκε» από «σχέδιο» του Νίκου Δένδια. Για να στηρίξει το επιχείρημά του υποστήριξε ότι λίγες ημέρες μετά το επεισόδιο ο κ.  Δένδιας πραγματοποίησε «αρχηγική εμφάνιση» στη ΝΔ, υπονοώντας σαφή σχέση ανάμεσα στις δύο ενέργειες. Παράλληλα, στην Επιτροπή Δεοντολογίας συζητήθηκε και η πρόταση του Προέδρου Νίκου Βούτση να αποκλειστούν όλοι οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής από αντιπροσωπείες που συμμετέχουν σε διεθνείς οργανισμούς, κατά τη διάρκεια της σχετικής δίκης του κόμματος και πριν τελεσιδικήσει. Σύμφωνα με πληροφορίες κανένα κόμμα –πλην φυσικά της Χ.Α.- δεν φέρεται να διαφώνησε. Καμία περαιτέρω ενέργεια δεν αναμένεται να ληφθεί σχετικά με την υπόθεση του βουλευτής του κόμματος Γ. Σαχινίδη, ο οποίος μοίραζε σε μαθητές γυμνασίου, εντός της Βουλής, φυλλάδιο με τις θέσεις του κόμματος. Πάντως, ο κ. Σαχινίδης υπογράμμισε ότι δεν γνώριζε πως κάτι τέτοιον απαγορευόταν.

 

Τέλος, η Επιτροπή Δεοντολογίας εισηγήθηκε επίσης την άρση της ασυλίας του ανεξάρτητου βουλευτή Στάθη Παναγούλη και του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Παπαδόπουλου για υποθέσεις εξύβρισης και συκοφαντικής δυσφήμησης αντίστοιχα. Αμφότεροι οι βουλευτές ζήτησαν οι ίδιοι να αρθεί η ασυλία τους.

liberal.gr