ΠΑΤΡΑ:Εκτεθειμένοι οι δανειολήπτες λέει ο νομικός κόσμος-ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ

 

 

 

 

Ότι οι δανειολήπτες ακόμα και σήμερα είναι έκθετοι έναντι των εισπρακτικών εταιρειών επεσήμανε ο Λεωνίδας Κότσαλης, τακτικό μέλος της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, που βρέθηκε χθες προσκεκλημένος ημερίδας του Δικηγορικού Συλλόγου Πατρών με αντικείμενα ειδικά ζητήματα του ποινικού δικαίου.

«Μιλάμε για πρακτικές και τρόπους που εξουθενώνουν τους οικονομικά αδύναμους ανθρώπους και τους δημιουργούν διλήμματα στην προσωπική τους ζωής. Γίνεται προσπάθεια από την Πολιτεία να προστατευτεί ο δανειολήπτης. Δυστυχώς οι έλεγχοι γίνονται ατελώς και μόνο μετά από καταγγελίες και παράπονα» σημείωσε. Τόνισε επίσης ότι ο ίδιος, ως μέλος της Αρχής Προστασίας, είχε χειριστεί το φαινόμενο διαρροής ονομάτων που ήταν οφειλέτες, κάτι το οποίο αντιμετωπίστηκε επαρκώς από την Αρχή, μιας και ζητούμενο ήταν κατά πόσο η διαδικασία που είχε ακολουθηθεί από πλευράς υπουργείου ήταν νόμιμη.

Στην ημερίδα παρέστη και ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Πατρών Παναγιώτης Μεϊδάνης που μίλησε για το απόρρητο και τον τρόπο άρσης του.

Τόνισε ότι είναι επιτρεπτή η αποκάλυψη της ταυτότητας όσων κάνουν εκβιαστικά, υβριστικά ή απειλητικά τηλεφωνήματα και διαπράττουν εγκλήματα μέσω οποιουδήποτε μέσου επικοινωνίας. «Στις περιπτώσεις αυτές δεν υπάρχει η εμπιστευτική σχέση που αφορά την ιδιωτική σφαίρα του ατόμου, αλλά δεν υπάρχει βούληση των επικοινωνούντων να παραμείνει η συνομιλία τους μυστική» επεσήμανε ο εισαγγελικός λειτουργός.