ΑΧΑΪΑ:Ισόβια στον αρχηγό σπείρας που λήστευε σπίτια,Πάτρα μέχρι Αίγιο-ΑΜΕΙΛΙΚΤΗ Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

 

 

 

 

 

Βασάνιζαν αμείλικτα πολίτες μέσα στα σπίτια τους για να τους αποσπάσουν κρυμμένα λεφτά ή χρυσαφικά.

 

Εφτασε όμως η ώρα της δικαιοσύνης, όπως γράφει σήμερα η “Πελοπόννησος”, σε ρεπορτάζ του Γιώργου Ηλιόπουλου.

 

Πρόκειται για σπείρα βάναυσων εγκληματιών, που είχαν “επισκεφθεί” δέκα σπίτια στην Αχαϊα και πολλά ακόμα στο λεκανοπέδιο Αττικής και άλλες περιοχές.Το δικαστήριο καταδίκασε σε ισόβια κάθειρξη και 19,5 χρόνια τον εγκέφαλο της ομάδας, όπως επίσης σε ισόβια και 19 έτη κάθειρξη τον υπαρχηγό του.

 

Επίσης σε κάθειρξη 18.5 έτη , 16 έτη, 12 έτη και 8 μήνες και 8 έτη καταδικάστηκαν άλλοι τέσσερις εμπλεκόμενοι στην υπόθεση, ενώ υπήρξαν και δύο περιπτώσεις φυλάκισης, 5,5 ετών και 5 ετών και 2 μηνών.

 

Επίσης ένας κατηγορούμενος απαλλάχτηκε. Στο ακροατήριο προσέρχονταν ένα-ένα τα θύματα των ληστειών που κλήθηκαν για δεύτερη φορά να βιώσουν την τραγική εμπειρία της αναγνώρισης των ληστών τους.

 

Μεταξύ αυτών και πατρινός γιατρός, ο οποίος είχε βασανιστεί στα χέρια τους. Τον είχαν κτυπήσει με ξύλο για να τους υποδείξει το σημείο, όπου είχε κρυμμένα χρήματα και τιμαλφή.

 

«Μου έκλεισε το στόμα και μου έλεγε σκάσε», «με κτυπούσαν για να τους δείξω πού ήταν τα χρήματα», «θα πεθάνεις τώρα», ήταν από τις φράσεις που ακούγονταν ξανά και ξανά στο ακροατήριο από τα δεκάδες θύματα της ομάδας, που κατηγορείται για περίπου 20 εισβολές σε σπίτια.

 

 

 

advertisement