(ΒΙΝΤΕΟ)-ΑΚΡΑΤΑ:Είχε βάλει δίχτυ για να παγιδεύσει κοτσύφια και το τσίμπησε η θηροφυλακήη

Είχε βάλει δίχτυ για να παγιδεύσει πουλιά…όμως τελικά έπεσε αυτός στα “δίχτυα” του ομοσπονδιακού θηροφύλακα.

 

Ο λόγος για έναν “κυνηγό” ο οποίος είχε προχωρήσει στην εν λόγω παράνομη ενέργεια και είχε στηρίξει σε πασσάλους δίχτυ μήκους 6 μέτρων και ύψους 2 μέτρων σε σημείο στο θέση “Παλιοκάλυβα” της παραλίας Πορρωβίτσας Ακράτας, με σκοπό τη σύλληψη πουλιών.

 

Ο Ομοσπονδιακός Θηροφύλακας -με περιοχή ευθύνης του Κυνηγετικού Συλλόγου Ακράτας- κ. Λεωνίδας Θεοδωρόπουλος, κατόπιν σχετικής καταγγελίας, πήγε στο σημείο, βρήκε πράγματι 4 κοτσύφια να κρέμονται στην παγίδα και ενημέρωσε το Α.Τ. Ακράτας. Κατόπιν περίμενε στο σημείο να έρθει ο δράστης, ο οποίος πράγματι εμφανίστηκε το ίδιο μεσημέρι, πλησίασε το δίχτυ και με βιαστικές κινήσεις προσπάθησε να απεγκλωβίσει τα πτηνά και να τα τοποθετήσει στον δικτυωτό σάκο που έφερε μαζί του. Αμέσως ο θηροφύλακας προέβη στην σύλληψη του δράστη και με την συνδρομή της αστυνομίας, η οποία ήρθε άμεσα, ακολούθησε η διαδικασία του αυτοφώρου. Υπεβλήθη η σχετική μήνυση εναντίον του, τα παράνομα μέσα κατασχέθηκαν, ενώ τα πτηνά απελευθερώθηκαν όπως προβλέπεται από την κείμενη νομοθεσία περί Θήρας.

 

Είναι σαφές ότι το έργο και η προσφορά της Θηροφυλακής στην κατεύθυνση της προστασίας της άγριας πανίδας, δεν σταματά με την λήξη της κυνηγετικής περιόδου, ενώ οι Θηροφύλακες αποτελούν μόνιμη ασπίδα του φυσικού μας περιβάλλοντος γενικότερα.

 

Βίντεο από filodimos και το προφίλ της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Πελοποννήσου στο facebook