(ΦΩΤΟ)-ΑΙΓΙΟ:Ο Χορευτικός Όμιλος καθήλωσε τους θεατές-ΓΙΟΡΤΗ ΛΗΞΗΣ

Μπορεί το Σάββατο 27/5 να έβρεχε συνεχώς από τις 18.00 και μετά, αναγκάζοντας τους υπευθύνους του Χορευτικού Ομίλου Αιγίου να αναβάλουν την εκδήλωση γιορτής λήξης του χορευτικού έτους, αλλά τόσο ο καιρός όσο και η εκπληκτική προσέλευση κόσμου τους αποζημίωσε με το παραπάνω την Παρασκευή 2 Ιουνίου, οπότε και πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση. Ξεκίνησε λοιπόν με θαυμάσιο καιρό η γιορτή στις 20.45 ακριβώς, με παρέλαση των 300 και πλέον χορευτών και συνεχίσθηκε με το καλώς ορίσατε της προέδρου του Ομίλου Ελένης Αρβανίτη – Καφεντζή.Φωτογραφία του Christos Kilias. Η οποία ευχαρίστησε τους θεατές για την παρουσία τους, για την στήριξη 39 ολόκληρα χρόνια, για την εμπιστοσύνη που περιβάλλουν τον Όμιλο στέλνοντας τα παιδιά τους μικρά και μεγάλα, για την αγάπη τους που εκδηλώνεται παντοιοτρόπως. Ευχαρίστησε επίσης τα μέλη του Δ.Σ. και της Ε.Ε. , τους γυμναστές και ιδίως τα παιδιά του Ομίλου που θα έδιναν στην παράσταση τον καλύτερο εαυτό τους.Φωτογραφία του Christos Kilias. Μίλησε για τα ταξίδια του Χορευτικού σε Ελλάδα και Εξωτερικό, για την συμμετοχή του Χορευτικού στην μεγάλη εκδήλωση που ετοιμάζει ο Παναιγιάλειος για την 1η Ιουλίου και για την συμμετοχή στις εκδηλώσεις της ΔΗΚΕΠΑ.Φωτογραφία του Christos Kilias.

Ξεκίνησε μετά το χορευτικό μέρος της εκδήλωσης, που καθήλωσε τους θεατές που χειροκρότησαν θερμά όλους τους χορευτές των 18 τμημάτων που πήραν μέρος χωρισμένοι σε 11 ομάδες.

Φωτογραφία του Christos Kilias.

Χοροί και τραγούδια από την Δ. Θράκη, την Θεσσαλία, την Εύβοια, την Τζιά, την Κέρκυρα, την Λέσβο και την Χίο ενθουσίασαν ενώ τα αφιερώματα στον Πόντο και Κρήτη, στην Κωνσταντινούπολη και την Μ. Ασία συγκλόνισαν τους θεατές. Θα πρέπει να σημειώσουμε πως η γιορτή κράτησε πάνω από δυόμιση ώρες, ενώ παρά τον δροσερό βραδινό καιρό, παρακολουθούσαν μέχρι τέλους ακόμα και οι γεροντότεροι.

 

Το πρόγραμμα παρουσίαζε ο Χρήστος Κιλιάς, που μαζί με τους άλλους γυμναστές Χρύσα Βαγενά, Αθηνά Κωνσταντινίδου και Γιώργο Κατσίβελο είχαν διδάξει τους χορούς.

Δεν είναι τυχαίο το ότι μετά την λήξη της χθεσινής παράστασης, όλοι έσπευσαν να συγχαρούν τους πρωτεργάτες, εκφράζοντας την ευχή να διατηρείται και να προοδεύει ο Όμιλος που παρουσίασε τέτοιο θέαμα, αποδεικνύοντας ότι έχει απεριόριστες δυνατότητες προβολής της παράδοσης όλου του Ελληνισμού.