Τζανακόπουλος: Δεν θα αποδεχθούμε πρόταση που δεν οδηγεί σε οριστική λύση

advertisement

Τη θέση της κυβέρνησης για μη αποδοχή στο Eurogroup πρότασης που δεν οδηγεί σε οριστική λύση, επαναλαμβάνει με συνέντευξή του στην εφημερίδα «Αυγή της Κυριακής», ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος.

 

Έχουμε καταστήσει σαφές ότι από τη δική μας πλευρά δεν θα αποδεχτούμε οποιαδήποτε πρόταση που δεν θα δίνει οριστική λύση και δεν θα εγγυάται την έξοδο της Ελλάδας με βιώσιμους όρους στις αγορές», διαμηνύει ο κ. Τζανακόπουλος.

 

Και προσθέτει: «Τόσο η κυβέρνηση όσο και όλοι οι εμπλεκόμενοι στο ελληνικό πρόγραμμα εργάζονται προκειμένου να βρεθεί μία λύση στο Eurogroup. Είναι εξάλλου το ίδιο το Eurogroup και όχι η ελληνική κυβέρνηση, που έθεσε ως ορόσημο την επόμενη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών με το κοινό ανακοινωθέν του στις 22 Μαΐου».

 

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επαναλαμβάνει και την διακηρυγμένη θέση του πρωθυπουργού, πως αν δεν υπάρξει εφαρμογή των μέτρων για το χρέος μετά τη λήξη του προγράμματος, τότε δεν θα εφαρμοσθούν και τα μέτρα που ψηφίστηκαν.