Βλάβη εν πλω για Ηράκλειο στο HightSpeed 7

Βλάβη στη μία από τις τέσσερις μηχανές του επιβατηγού ταχύπλοου Highspeed 7 διαπιστώθηκε το βράδυ της Παρασκευής και ενώ έπλεε με 814 επιβάτες από τη Σαντορίνη προς το Ηράκλειο. Ο πλοίαρχος ενημέρωσε το λιμενικό αλλά και τους επιβάτες και προσέγγισε τελικά με ασφάλεια στο Ηράκλειο για επιθεώρηση.

 

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Λιμενικού, η Λιμενική Αρχή Ηρακλείου, ειδοποιήθηκε από τον πλοίαρχο του ότι κατά τον πλου από το λιμάνι Θήρας για λιμάνι Ηρακλείου, διαπιστώθηκε πρόβλημα στη μηχανή και συγκεκριμένα “δυσλειτουργία σύμπλεξης μετάδοσης κίνησης στον μειωτήρα της Νο4 κύριας μηχανής του πλοίου”.

 

Το Highspeed 7 το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από Μύκονο για Πάρο – Ίο – Θήρα – Ηράκλειο, με 814 επιβάτες, κατέπλευσε με ασφάλεια στο λιμάνι του Ηρακλείου.

 

Διενεργήθηκε επιθεώρηση από στελέχη του Τοπικού Κλιμακίου Επιθεώρησης Πλοίων λιμένα Ηρακλείου όπου διαπίστωσαν την ανωτέρω βλάβη, ενώ από τη Λιμενική Αρχή απαγορεύτηκε αρχικά ο απόπλους, ενώ κατόπιν προσκόμισης σχετικού βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον νηογνώμονα που το παρακολουθεί, έγινε άρση της απαγόρευσης.