Μυστική επιχείρηση στο Ιράκ: Τραυματίες τρεις στρατιώτες των βρετανικών ειδικών δυνάμεων

Πολεμώντας εναντίον ενόπλων του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ

 

Τρία μέλη των βρετανικών ειδικών δυνάμεων τραυματίσθηκαν πολεμώντας εναντίον ενόπλων του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ, αναφέρει σε σημερινό δημοσίευμά της η βρετανικη εφημερίδα Mirror, χωρίς να κάνει γνωστές τις πηγές της.

Το υπουργείο Άμυνας δήλωσε πως δεν σχολιάζει επιχειρήσεις των ειδικών δυνάμεων.

Η Mirror αναφέρει πως οι τραυματίες ανήκουν στις μονάδες SAS και SBS και συμμετείχαν σε μια 25μελή περίπολο των συμμαχικών ειδικών δυνάμεων στο βόρειο Ιράκ, όταν δέχθηκαν πυρά από 30 μαχητές του Ισλαμικού Κράτους που επέβαιναν σε θωρακισμένα οχήματα Humvee κλεμμένα από τον ιρακινό στρατό.

Η εφημερίδα προσθέτει πως η μυστική περίπολος των βρετανικών, γερμανικών και αμερικανικών ειδικών δυνάμεων είχε στόχο να εντοπίσει θέσεις του Ισλαμικού Κράτους έξω από τη Μοσούλη, καθώς και ασθενή σημεία στην άμυνα της τζιχαντιστικής οργάνωσης.

Στο δημοσίευμα αναφέρεται πως οι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους που ενεπλάκησαν στο επεισόδιο σκοτώθηκαν όλοι, καθώς οι ειδικές δυνάμεις απάντησαν με πυρά και ζήτησαν να πραγματοποιηθεί αεροπορική επιδρομή. Οι τρεις άνδρες τραυματίσθηκαν από θραύσματα και περιθάλπηκαν επιτόπου πριν μεταφερθούν με ελικόπτερο, προστίθεται.

Η Βρετανία συμμετέχει σε αεροπορικές επιδρομές εναντίον περιοχών που ελέγχονται από το Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και τη Συρία και έχει ανακοινώσει πως διατηρεί στρατεύματα στο Ιράκ που εκπαιδεύουν τις ιρακινές δυνάμεις ασφαλείας.

advertisement