ΠΑΤΡΑ:Οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα του Δήμου συμμετέχουν στη σημερινή απεργία

advertisement

Με ανακοίνωση της η διοίκηση του Σωματείου εργαζομένων καθαριότητας του Δήμου Πατρέων καλεί όλους και όλες στη γενική απεργία στις 4 Φλεβάρη 2016.

 

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ να πάρει πίσω το νόμο λαιμητόμο.

 

Να αποτρέψουμε το νέο έγκλημα, αναφέρει η σχετική ανακοίνωση!

 

Το κάλεσμα του Σωματείου εργαζομένων καθαριότητας έχει ως εξής:

 

Συνάδελφοι – συναδέλφισσες

 

Με το νέο σχέδιο νόμου, λαιμητόμο που κατέθεσε η κυβέρνηση επί της ουσίας βάζει ταφόπλακα στο κοινωνικοασφαλιστικό σύστημα, νομιμοποιώντας τους νόμους Λοβέρδου -Κουτρουμάνη που ισοπεδώνουν τον όποιο κοινωνικό χαρακτήρα είχε η κοινωνική ασφάλιση έρχονται να συνεχίσουν το έργο τους βάζοντας δυναμίτη στα θεμέλια του ασφαλιστικού.

 

Σκοπός τους είναι να ματώσουν ακόμα περισσότερο τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους αλλά και τα υπόλοιπα λαϊκά στρώματα προκειμένου να μειώσουν ή ακόμα και να απαλλάξουν τους εργοδότες αλλά και το κράτος από τη συμμετοχή τους στο κοινωνικοασφαλιστικό σύστημα και να χαρίσουν στα κοράκια των ασφαλιστικών εταιρειών τη κοινωνική ασφάλιση.

 

Μόνο τυχαίο δεν είναι το γεγονός ότι την ίδια ώρα που έδιναν στη δημοσιότητα τη «νέα» πρόταση, το νέο σφαγιασμό του κοινωνικοασφαλιστικού συστήματος στη βουλή η συγκυβέρνηση έφερνε νομοσχέδιο για τις ασφαλιστικές εταιρείες εναρμονίζοντας την ελληνική νομοθεσία με την ευρωπαϊκή.

 

Το προμελετημένο έγκλημα που ετοιμάζει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ μας αφορά όλους ανεξάρτητα ηλικία, παλιού η νέου, αφορά τις ζωές μας, αλλά και τις ζωές των παιδιών μας. Από τη νέα σφαγή δεν γλυτώνει κανένας. Μειώνει ακόμα περισσότερο συντάξεις μέσα από τον επανυπολογισμό, περιορίζει ακόμα περισσότερο την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη αυξάνοντας τη συμμετοχή μας στα φάρμακα αλλά και τα νοσήλια, δεν λέει κουβέντα για τα ΒΑΡΕΑ, μειώνει ακόμα περισσότερο τους μισθούς αφού αυξάνει τις εισφορές μας προς τα ασφαλιστικά ταμεία, κατακρεουργεί επιδόματα όπως είναι της μητρότητας.

 

Αποδεικνύεται περίτρανα ο  ρόλος της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ. Επιλέχτηκε από τους εκφραστές του σημερινού σάπιου συστήματος προκειμένου να εφαρμόσει την αντεργατική – αντιλαϊκή πολιτική που οι προηγούμενες κυβερνήσεις δεν μπορούσαν να υλοποιήσουν.

 

Δεν πρέπει να επιτρέψουμε άλλη μια ανατροπή, άλλο ένα έγκλημα στο κοινωνικοασφαλιστικό σύστημα υγείας. Καμιά ανοχή, κανένας συμβιβασμός δεν υπάρχουν περιθώρια εφησυχασμού που συνειδητά καλλιεργούν τα παπαγαλάκια της κυβέρνησης.

 

Όλοι στους δρόμους του αγώνα, οργανωμένα, να τους δώσουμε δυναμική απάντηση. Η επιτυχία της απεργίας που πρέπει να γίνει υπόθεση του κάθε συναδέλφου και συναδέλφισσας.

 

Ορθώνουμε το ανάστημα μας. Απαιτούμε δημόσια, καθολική, υποχρεωτική κοινωνική ασφάλιση για όλο το λαό. Η κοινωνική ασφάλιση φτιάχτηκε στων εργατών τις πλάτες, δεν τη παζαρεύουμε για τα κέρδη του κεφαλαιοκράτη.