(ΒΙΝΤΕΟ)-Ι.ΦΩΤΗΛΑΣ:”Αποτυχία της κυβέρνησης στην Ψυχική υγεία”…και αφωνία για τη “Μέριμνα”

advertisement

«Η μεταρρύθμιση στην ψυχική υγεία δεν έχει ολοκληρωθεί παρά τη δέσμευση της χώρας ότι θα έπρεπε μέχρι τον Ιούνιο του 2015 να είχαν κλείσει τα τρία (3) εναπομείναντα ψυχιατρεία στο Δαφνί, στο Δρομοκαΐτειο και στη Θεσσαλονίκη. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ υπακούει στις επιθυμίες των συνδικαλιστών της που δεν επιθυμούν την ολοκλήρωση της αποασυλοποίησης», τόνισε ο βουλευτής του Ποταμιού στην Αχαΐα Ιάσονας Φωτήλας κατά την συζήτηση στην ολομέλεια της βουλής της επίκαιρης επερώτησης του Ποταμιού για τα προβλήματα στην υγεία.

 

Ο κ. Φωτήλας αναρωτήθηκε κατά πόσον ισχύουν οι διαρροές στον τύπο ότι η κυβέρνηση διεξάγει μυστικές διαπραγματεύσεις στις Βρυξέλλες προκειμένου να κρύψει την αποτυχία της στον τομέα της ψυχικής υγείας.

 

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο βουλευτής στο ζήτημα στων μελών των διασωστικών μονάδων και του λιμενικού σώματος σε όλα τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου στους οποίους πρέπει να παρέχονται ψυχοθεραπευτικές συνεδρίες για να μπορούν να αντιμετωπίζουν τις ακραίες καταστάσεις με τις οποίες έρχονται καθημερινά σε επαφή.

 

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του ο βουλευτής αναφέρθηκε στα τραγική κατάσταση των μονάδων υγείας στο νομό Αχαΐας ενώ επισήμανε και την απαξίωση του κοινοβουλευτικού ελέγχου από τον Υφυπουργό Υγείας καθώς δεν έχει απαντηθεί η ερώτηση για τα προβλήματα του ιδρύματος της «Μέριμνας» για ΑμεΑ στην Πάτρα.