Πάμφτωχη ηλικιωμένη στη Σερβία χαρίζει περιουσία σε συμπατριώτες της

Πάμφτωχη ηλικιωμένη στη Σερβία, η οποία κληρονόμησε μία περιουσία από τον πρώην σύζυγό της, αποφάσισε να τη χαρίσει στους συμπατριώτες της που τη βοηθούσαν όλα αυτά τα χρόνια να επιβιώσει, αναφέρει η εφημερίδα Vecernje Novosti.

 

Πληροφορίες που επικαλείται το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων αναφέρει ότι η Μαρίγια Ζλάτιτς, η οποία κατοικεί σε ορεινή περιοχή κοντά στο Μπόλιεβατς της ανατολικής Σερβίας, ενημερώθηκε ότι κληρονόμησε 940.000 δολάρια Αυστραλίας (611.000 ευρώ) από τον σύζυγό της ο οποίος πέθανε το 2011.

 

Η ηλικιωμένη ζει μόνη της σε ένα ερειπωμένο σπίτι, με μία πενιχρή σύνταξη ύψους 65 ευρώ τον μήνα.

 

Η 86χρονη γυναίκα δηλώνει ότι προτιμά να συνεχίσει την ταπεινή ζωή της, στο ίδιο ερειπωμένο σπίτι όπου μένει, και να δώσει τα χρήματα στους ανθρώπους που την έχουν στηρίξει.

 

Οι φίλοι της Μαρίγια ζουν σε ένα γειτονικό χωριό, σε απόσταση δύο ωρών με τα πόδια από το καλύβι της. Την επισκέπτονται συχνά για να της δώσουν τρόφιμα και ξύλα για τη σόμπα της.

 

«Δεν χρειάζομαι χρήματα, για αυτό τα χάρισα. Αυτοί τα έχουν ανάγκη. Η σύνταξή μου των 8.000 δηναρίων (65 ευρώ) μου αρκεί» είπε η Ζλάτιτς.

 

Η Μαρίγια και ο σύζυγός της ο Μομτσίλο, που ήταν μαραγκός, μετανάστευσαν το 1956 στην Αυστραλία.

 

Εκείνη, όμως, επέστρεψε στη Σερβία δύο χρόνια αργότερα, για να φροντίσει την άρρωστη μητέρα της, και δεν ξαναέφυγε ποτέ από τη χώρα.

 

Είχε μόνο σποραδική επαφή με τον Μομτσίλο ο οποίος, όπως πίστευαν οι συγχωριανοί της, είχε αποκτήσει πολλές φάρμες με βοοειδή στην Αυστραλία, αφηγήθηκε στην εφημερίδα ένας από τους γνωστούς της ηλικιωμένης.

advertisement