(ΒΙΝΤΕΟ)-Ι.ΦΩΤΗΛΑΣ:”Εγώ είμαι Ποτάμι και συνεχίζω να είμαι Ποτάμι”…αλλά “σιγανό ποταμάκι” ο Αχαιός βουλευτής

advertisement

«Το Ποτάμι μπορεί να προσφέρει στην έξοδο της χώρας από την κρίση», αυτό ανέφερε μεταξύ άλλων ο Ιάσονας Φωτήλας, βουλευτής Αχαΐας του «Ποταμιού» του Σταύρου Θεοδωράκη, στο ραδιόφωνο των Παραπολιτικών 90,1 FM και τον Νίκο Ευαγγελάτο το πρωί της Πέμπτης 21 Ιανουαρίου 2016.

 

Όπως είπε ο κ. Φωτήλας, « πρότασή μου για συνεργασία του Ποταμιού με τη ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη προκύπτει από τη βασική ανάγκη να φύγει η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, χθες αν ήταν δυνατό, που έχει οδηγήσει σε οπισθοδρόμηση τη χώρα. Η ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη φαίνεται η πιο αξιόπιστη λύση αυτή τη στιγμή χωρίς να παραγνωρίζω τις δικές της ευθύνες της για πολιτικές του παρελθόντος. Το Ποτάμι, με επικεφαλής τον Σταύρο Θεοδωράκη, μπορεί να αποτελέσει αξιόπιστο εταίρο.

 

Η πρόταση αποτελεί συνεργασία σε προγραμματική βάση καθώς θεωρώ ότι υπάρχουν περισσότεροι τομείς που μπορούμε να συμφωνήσουμε, όπως η συνταγματική αναθεώρηση ή η μεταρρύθμιση στη δημόσια διοίκηση, χωρίς να παραβλέπω τις σοβαρές διαφορές που υπάρχουν. Έχουν υπάρξει και κατά το παρελθόν συνεργασίες με προγραμματικές συγκλίσεις χωρίς απορρόφηση από άλλο κόμμα.

 

Η πρότασή μου αυτή δεν αποτελεί θέσφατο. Θα κριθεί, όπως και άλλες τυχόν που θα διατυπωθούν, στο επικείμενο συνέδριο. Είναι δεδομένη η αγωνία μου λόγω των χαμηλών ποσοστών που καταγράφουν στις δημοσκοπήσεις τα κόμματα μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ πιστεύω όμως ακράδαντα ότι το Ποτάμι μπορεί να προσφέρει στην πολιτική ζωή του τόπου και την έξοδο της χώρας από την κρίση».

Στο μεταξύ ο κ. Φωτήλας μίλησε και στην εκπομπή «Τι τρέχει;» στο ραδιόφωνο του ΒΗΜΑ FM με τους δημοσιογράφους Αργύρη Παπαστάθη και Μπάμπη Παπαπαναγιώτου το μεσημέρι της Πέμπτης 21 Δεκεμβρίου 2016.

Όπως ανέφερε, «οι περισσότερες αντιδράσεις που έλαβα ήταν θετικές. Σαφώς υπήρξαν και αντιδράσεις, που δεν ήταν υπέρ της πρότασής μου. Μόνο μια πρόταση έκανα – ούτε τελεσίγραφο έθεσα ούτε ultimatum ούτε έθεσα θέμα αποχώρησής μου εάν δεν πραγματοποιηθεί η πρότασή μου. Εγώ είμαι Ποτάμι και συνεχίζω να είμαι Ποτάμι.

Αυτή τη χώρα θα τη σώσουν οι μεταρρυθμίσεις. Βλέποντας τις δυναμικές που δίνει η κοινωνία, θεωρώ ότι ο μόνος που μπορεί να διώξει αυτή την «κακή» κυβέρνηση – κάτι το οποίο είναι άμεση προτεραιότητα- και να κάνει μεταρρυθμίσεις είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης της ΝΔ. Θέτω επιτακτικά θέμα αλλαγής της κυβέρνησης.

Ο κ. Λυκούδης δεν έχει ακόμη καταθέσει συγκεκριμένη πρόταση περί ανασύστασης της Κεντροαριστεράς, αφού δε μας έχει πει ποια κόμματα θα συνεργαστούν, ποιος θα είναι ο αρχηγός, πώς ακριβώς θα πορευτούν. Οι λύσεις πρέπει να είναι άμεσες, αφού η χώρα δεν μπορεί να περιμένει».