ΑΙΓΙΑΛΕΙΑ:Συσκέψεις στον ΟΠΕΚΕΠΕ…για τα «μάτια» των αγροτών!

advertisement

Στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και τον ΟΠΕΚΕΠΕ , έχει μετακυληθεί η ευθύνη για εξεύρεση λύσης στο πρόβλημα που έχει προκύψει από τη μη καταβολή επιδοτήσεων σε τριακόσιους (300) περίπου παραγωγούς, και μάλιστα σε μεγαλύτερη κλίμακα από την υπόλοιπη χώρα.

Ο Οργανισμός Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού και Εγγυήσεων», αποφάσισε μεν να δοθεί η δυνατότητα ενστάσεων σε όλους το αμέσως επόμενο διάστημα και αναμένεται ανακοίνωσή του για παράταση του χρόνου υποβολής ενστάσεων, πέραν της 18ης Ιανουαρίου, ώστε να δοθεί ο απαραίτητος χρόνος στους αγρότες παραγωγούς να τις συντάξουν ορθώς.

Σύμφωνα ωστόσο  με αξιόπιστες πληροφορίες της «Π», το θέμα θεωρείται «χαμένο» από το υπουργείο, με την ανάληψη της όποιας πρωτοβουλίας να είναι μάλλον επικοινωνιακή , κάτι που σημαίνει ότι καμιά υπουργική ή άλλη πράξη δεν μπορεί  να  υποκαταστήσει τις επιδοτήσεις.

Κι ενώ οι διοικούντες τον  ΟΠΕΚΕΠΕ, δεν άφηναν αρχικά κανένα περιθώριο επανόρθωσης των χρημάτων προς τους «δικαιούχους», θεωρώντας ότι γι’ αυτόν «δεν υπάρχει κάποιο οικονομικό θέμα για  να τους απασχολεί», τώρα κινείται τυπικά και πολιτικά, δείχνοντας ότι το…«παλεύει»!

 

Αυτή την εβδομάδα μάλιστα θα γίνει και η διαβόητη  συνάντηση του Αχαιού Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέα Ριζούλη  κι αντιπροσωπείας παραγωγών, με τον Πρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ, σε μια απέλπιδα προσπάθεια «θεραπείας» του προβλήματος.