Μπόλαρης για αγρότες: Τα δικαιώματά τους πρέπει να ασκούνται με σεβασμό στους νόμους

advertisement

«Οι κινητοποιήσεις προβλέπονται από το Σύνταγμα και αυτό το δικαίωμα πρέπει να ασκείται με σεβασμό στους νόμους», είπε ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης

 

«Οι κινητοποιήσεις προβλέπονται από το Σύνταγμα και αυτό το δικαίωμα πρέπει να ασκείται με σεβασμό στους νόμους».

Τα παραπάνω ανέφερε την Πέμπτη ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μάρκος Μπόλαρης ο οποίος, μιλώντας στη Βουλή, έκανε τους λιγοστούς βουλευτές που βρίσκονταν στην Ολομέλεια να αναρωτηθούν για το αν ο υπουργός «κλείνει» το μάτι στους αγρότες που έχουν βγει με τα τρακτέρ στις εθνικές οδούς.

Απαντώντας στην επίθεση του βουλευτή Μανώλη Συντυχάκη (ΚΚΕ), ο οποίος υποστήριξε ότι «οι αγρότες καλά κάνουν και βγαίνουν στους δρόμους» και κατηγόρησε την κυβέρνηση πως με την πολιτική της εξοντώνει τον αγροτικό πληθυσμό, επισήμανε πως «οι κινητοποιήσεις είναι μέσο αγώνα και όχι αυτοσκοπός».

«Έχουν στόχο να λύσουν υπαρκτά πολιτικά, κοινωνικά και οικονομικά προβλήματα που πρέπει να λυθούν με διάλογο και εντός του πλαισίου νομιμότητας. Όταν εκφεύγουν από το πλαίσιο νομιμότητας τότε εκτίθενται και όσοι τους χρησιμοποιούν», είπε.

Πάντως, ο κ. Συντυχάκης προειδοποίησε τον υπουργό πως «δεν μπορείτε να βάζετε σιωπητήριο στους αγρότες και την δαγκάνα στο λαιμό. Θα “την βρείτε” από τους αγρότες».