ΛΑΠΠΑ:Παραλίγο να χάσει το χέρι του…το θύμα του Ρουμάνου με το τσεκούρι

advertisement

 

 

 

 

 

Πρωτοφανές δράμα για 150 ευρώ, στο Λάππα Αχαΐας, όταν 30χρονος Ρουμάνος, σε κατάσταση μέθης, έκοψε με τσεκούρι το χέρι από τον καρπό 45χρονης ομεθνούς του και τραυμάτισε με το ίδιο τσεκούρι στο πίσω μέρος του κεφαλιού την 7χρονη εγγονή της!

Ο 30χρονος είναι Ρομά, υπήκοος Ρουμανίας και μαζί με ομοεθνείς του διέμενε σε παλιό σπίτι στο Λάππα Αχαΐας, που βρίσκεται λίγο έξω από το χωριό. Αιτία της επίθεσης ήταν οτι η 45χρονη ομοεθνής του ζήτησε από τον 30χρονο το μερίδιο του για το νοίκι, που έπρεπε να πληρωθεί στον ιδιοκτήτη του σπιτιού, καθώς το κόστος μοιραζόταν από κοινού σε όσους διέμεναν εκεί. Ο 30χρονος είχε να πληρώσει αρκετό καιρό το μερίδιο του και η οφειλή είχε σωρευθεί.

Άρχισε να διαπληκτίζεται με τη γυναίκα και έφυγε από το σπίτι και στη συνέχεια επέστρεψε κρατώντας ένα τσεκούρι. Πήγε κατευθείαν στην 45χρονη και με το τσεκούρι τής ακρωτηρίασε το δεξί χέρι. Στη συνέχεια χτύπησε στο πίσω μέρος του κεφαλιού την 7χρονη εγγονή της, που έτυχε να βρεθεί μπροστά του, τραυματίζοντάς την σοβαρά. Τελικά ο 30χρονος, που ήταν σε κατάσταση μέθης και φαινόταν να μην έχει συναίσθηση της πράξης του, αφοπλίστηκε από άλλο ομοεθνή του, που έμενε στον ίδιο χώρο και ειδοποιήθηκε η Αστυνομία. Στο σημείο έσπευσε ο διοικητής του Τμήματος Κ. Αχαΐας, Ηλίας Σταθόπουλος, ο οποίος οδήγησε τον άνδρα στο τμήμα.

Η 7χρονη και η 45χρονη γιαγιά της διακομίσθηκαν με ασθενοφόρο, αρχικά στο Κέντρο Υγείας Κάτω Αχαΐας και στη συνέχεια στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών «Παναγία η Βοήθεια» όπου και νοσηλεύονται. Πληροφορίες ανέφεραν ότι η γυναίκα ίσως κινδύνευε να χάσει το χέρι της, αλλά με  τις προσπάθειες των γιατρών το συγκόλλησαν. Επιπρόσθετα, η κατάσταση της 7χρονης κρίνεται ως κρίσιμη, αν και αρχικά οι γιατροί είχαν εκφράσει την αισιοδοξία τους ότι θα ξεπερνούσε τον τραυματισμό της. Το περιστατικό έχει προκαλέσει πανελλαδική αίσθηση.