ΠΑΤΡΑ:Η εκδήλωση κοπής της Πρωτοχρονιάτικης πίτας του Παγκαλαβρυτινού συλλόγου

advertisement

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή 17 Ιανουαρίου 2016 το απόγευμα στην αίθουσα του ξενοδοχείου Αστήρ της Πάτρας η εκδήλωση κοπής της Πρωτοχρονιάτικης πίτας του Παγκαλαβρυτινού συλλόγου, ο οποίος μάλιστα φέτος συμπλήρωσε 143 έτη (1873 – 2016). Στην εκδήλωση παρέστη πλήθος κόσμου και εκπροσώπων φορέων ενώ την κοπή της πίτας ευλόγησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ.κ. Χρύσανθος πλαισιωμένος και από άλλους ιερείς.

Στη διάρκεια της βραδιάς η πρόεδρος του συλλόγου Κατερίνα Ασημακοπούλου αναφέρθηκε στις πολυσχιδείς και σημαντικές δράσεις του συλλόγου κατά το περασμένο έτος ενώ εκθείασε τους συμμετέχοντες στα χορευτικά τμήματα του συλλόγου καθώς και όλα τα μέλη για την συμβολή τους στο έργο του συλλόγου.

Η κυρία Ασημακοπούλου τόνισε ακόμα πως στο πρόγραμμα του Παγκαλαβρυτινού το 2015 δεν συμπεριλήφθηκε το καθιερωμένο «Παγκαλαβρυτινό Αντάμωμα» για λόγους που ήταν πέρα και πάνω από τον σύλλογο.

Σίγουρα ένας από τους λόγους ήταν και ο απροσδόκητος χαμός του Αθανάσιου Φραντζή, στις αρχές του περασμένου Μαρτίου από ανακοπή καρδιάς, σε ηλικία 58 ετών, ο οποίος ήταν η «ψυχή» και πρόεδρος για πολλά χρόνια του Παγκαλαβρυτινού συλλόγου.

Στην εκδήλωση της περασμένης Κυριακής έδωσαν το παρών ο βουλευτής Αχαΐας Ανδρέας Ριζούλης, ο αντιπεριφερειάρχης Γρηγόρης Αλεξόπουλος, ο Δήμαρχος Καλαβρύτων Γιώργος Λαζουράς, ο Δημήτρης Κατσικόπουλος επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο Δήμο Καλαβρύτων, οι δημοτικοί σύμβουλοι στον Δήμο Πατρέων Βίβιαν Σαμούρη και Χρήστος Πατούχας, ο αντιδήμαρχος Παναγιώτης Μελάς ως εκπρόσωπος του Δημάρχου Κ. Πελετίδη, η πολιτευτής Ασπασία Ρηγοπούλου και οι γονείς της Γεράσιμος Ρηγόπουλος και Άννα Σπηλιωτακάρα – Ρηγοπούλου, οι κ.κ. Τρύφωνας Φωτόπουλος και Γιώργος Ζαφειρόπουλος, κ.α.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με παραδοσιακούς χορούς από όλη την Ελλάδα και ευχές το 2016 να είναι ένα καλύτερο έτος από το προηγούμενο.