(ΗΧΗΤΙΚΟ) – ΠΑΤΡΑ: Μόνο ένας άστεγος στο υπνωτήριο του Δήμου – Τι απαντά ο πρόεδρος του Κοινωνικού Οργανισμού

advertisement

 

 

 

Μηδαμινή η συμμετοχή αστέγων, οι οποίοι εκτιμώνται σε εκατοντάδες στην Πάτρα, στο άτυπο υπνωτήριο που διαθέτει ο Δήμος Πατρέων και ο Κοινωνικός Οργανισμός, στο παλαιό Αρσάκειο, επί της οδού Μαιζώνος.

 

Παρά τις πολικές θερμοκρασίες και το τσουχτερό κρύο που επικρατεί στην Αχαϊκή πρωτεύουσα, οι άστεγοι της πόλης προτιμούν να μένουν στο δρόμο, με σκεπή τον ουρανό και χωρίς φαγητό.

 

“Μας πρβληματίζει το γεγονός”, τόνισε στην εκπομπή “Σημείο Αιχμής”, με τον Αλέξανδρο Κογκόλη και την Κων/να Τσεγγενέ, o πρόεδρος του Κοινωνικού Οργανισμού, Θ. Τουλγαρίδης. “Κάποιοι άστεγοι μας είπαν πως δεν φεύγουν από το μέρος τους γιατί θα τους το “πιάσουν” άλλοι και ότι φοβούνται πως θα χάσουν τα λιγοστά υπάρχοντά τους με την ολιγοήμερη μετακίνησή τους”, προσέθεσε ο κ. Τουλγαρίδης.

 

“Ίσως βέβαια κάποιοι να μην έχουν ενημερωθεί ακόμη”, συμπλήρωσε.

 

Απαντώντας δε σε ερώτηση ακροατών, γιατί ο “ξενώνας” δε λειτουργεί καθ’ όλη της διάρκεια της ημέρας, απάντησε πως οι εργαζόμενοι του Δήμου προσφέρουν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους στον τομέα αυτό και έτσι δεν μπορούν να επιφορτιστούν για ολόκληρη την ημέρα. “Εάν μας αφήσουν να κάνουμε προσλήψεις θα λειτουργεί κάθε μέρα, όλο το χειμώνα και όλη μέρα”, είπε ο κ. Τουλγαρίδης.

 

Ας ακούσουμε όσα μας είπε: