ΠΑΤΡΑ:”Καταλαμβάνουν” το ΙΚΑ σήμερα…εργατικά σωματεία για το ασφαλιστικό

advertisement

 

 

 

 

 

 

Σύσκεψη, με την συμμετοχή πρωτοβάθμιων σωματείων, Επιτροπών Αγώνα, Λαϊκών Επιτροπών και φορέων πραγματοποίησε στο Μέγαρο Λόγου και Τέχνης της Πάτρας, η Γραμματεία Νομού Αχαΐας του Π.Α.ΜΕ..

 

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση: “Στην σύσκεψη συζητήθηκε διεξοδικά το νέο αντιασφαλιστικο έκτρωμα  που έφερε η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, με τις νέες δραστικές μειώσεις σε όλους τους συνταξιούχους, την διάλυση  των επικουρικών, το  τσάκισμα του ΕΚΑΣ μέχρι την οριστική κατάργηση του. Χτυπούν ενιαία όλους τους εργαζόμενους, νυν και μελλοντικούς συνταξιούχους, τη νεολαία!

 

Μειώνουν τις αναπηρικές συντάξεις! Ενιαία κυβέρνηση, ΕΕ, ΔΝΤ από τη σκοπιά των συμφερόντων του κεφαλαίου σφάζουν στο  γόνατο την ασφάλιση μας. Το νομοσχέδιο αυτό αν δεν αποκρουστεί, θα είναι  έγκλημα διάρκειας που θα αφήσει βαθιές πληγές στη ζωή της εργατικής-λαϊκής οικογένειας.

 

Αποφασίστηκε να απαιτήσουμε όλοι με μια φωνή να μην φτάσει το έγκλημα στη βουλή!

 

Δεκάδες σωματεία  μέχρι αυτή την στιγμή έχουν συνεδριάσει, έχουν πάρει αποφάσεις συμμετοχής στην απεργία . Αρκετά σωματεία έχουν προχωρήσει σε Γενικές Συνελεύσεις. Θα πρέπει το επόμενο διάστημα να μην υπάρξει σωματείο που να μην έχει πάρει απόφαση συμμετοχής στην απεργία. Να μην μείνει κανένας έξω από αυτή την κρίσιμη μάχη.

 

Να σταματήσουμε το νέο έγκλημα διαρκείας που εξελίσσεται στα ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα μας. Η ασφάλιση έχει κατακτηθεί με αγώνες θυσίες και αίμα από την εργατική τάξη. Δεν θα  τους αφήσουμε να την διαλύσουν!

 

•    Προετοιμαζόμαστε για την μεγάλη απεργία, στα τέλη του Γενάρη ενάντια στον αντιασφαλιστικό όλεθρο.

 

•    Την Τρίτη 19 Γενάρη στις 12:00 το μεσημέρι, προχωράμε σε κινητοποίηση στα κεντρικά γραφεία του ΙΚΑ στην Πάτρα (Γούναρη & Κορίνθου).

 

•    Το Σάββατο στις 23 Γενάρη στις 10:30 το πρωί οργανώνουμε μεγάλο  συλλαλητήριο στην πλατεία Γεωργίου.

 

Από τη στάση μας και τη συμμετοχή μας στους αγώνες θα εξαρτηθεί η έκβαση της μάχης.”

 

 

Το Συνδικάτο ΟΤΑ Νομού Αχαΐας, με ανακοίνωσή του καλεί, όλα τα σωματεία του κλάδου στο νομό , με αποφάσεις και συντονισμό δράσης, “να δώσουν αγωνιστική απάντηση, να χαλάσουν τα σχέδια της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ , Ε.Ε και του κεφαλαίου, που  με την πολιτική τους εγκαθιστούν την απόλυτη εξαθλίωση εργαζόμενων και συνταξιούχων”.

 

Στην ανακοίνωση, αναφέρονται τα εξής:

 

“Το σχέδιο της συγκυβέρνησης για το Ασφαλιστικό, συνιστά εφιαλτικό σενάριο για τους σημερινούς και τους μελλοντικούς συνταξιούχους.Με δεδομένο, μάλιστα, ότι πάντα μετά τη διαπραγμάτευση τα νομοθετήματα στα οποία καταλήγουν είναι χειρότερα από την αρχική τους εκδοχή, αυτό που θα δούμε ως νομοσχέδιο στα τέλη Γενάρη – σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα της κυβέρνησης – θα είναι όλεθρος για τα ασφαλιστικά δικαιώματα που έχουν απομείνει και τις συντάξεις.

 

Το αντιασφαλιστικό σχέδιο της κυβέρνησης πλήττει παλιούς και νέους συνταξιούχους. Με τον επανυπολογισμό των συντάξεων και την εφαρμογή ενιαίων κριτηρίων για όλους, θα μειωθούν κι άλλο οι αποδοχές των συνταξιούχων, πρόσθετα στις τεράστιες μειώσεις που έχουν ήδη υποστεί.

 

Αυτή είναι άλλωστε, και μια από τις μεγαλύτερες προσφορές του ΣΥΡΙΖΑ στην εργοδοσία και στο σύστημα: Με τη μεταρρύθμιση που προωθεί, νομιμοποιεί τις περικοπές που έγιναν τα προηγούμενα χρόνια και κλείνει κάθε συζήτηση από τη σκοπιά του κεφαλαίου και του κράτους για ανάκτηση των αιματηρών απωλειών που είχαν οι συνταξιούχοι από το 2009. Υλοποιεί τον βασικό στόχο που έχει το κεφάλαιο και η εργοδοσία να απαλλαγούν από τις υποχρεώσεις τους για την κοινωνική ασφάλιση.

 

Επιβεβαιώνεται, επίσης, ότι κάθε επόμενη “μεταρρύθμιση” του Ασφαλιστικού κάνει το σύστημα χειρότερο για τους ασφαλισμένους και τους συνταξιούχους. Ο νόμος Λοβέρδου – Κουτρουμάνη, τον οποίο και σήμερα υπερασπίζεται το ΠΑΣΟΚ, “έσπασε” τη σύνταξη στα δύο και με τα κριτήρια αναπλήρωσης οδηγούσε σε χαμηλότερες συντάξεις σε σχέση με το προηγούμενο σύστημα.

 

Τώρα, το σχέδιο της κυβέρνησης αξιοποιεί τα “κεκτημένα” του προηγούμενου νόμου και, μεταβάλλοντας κρίσιμους συντελεστές στον υπολογισμό των συντάξεων, τις σπρώχνει ακόμα πιο κάτω. Κάπως έτσι, η διεύρυνση των επαγγελματικών Ταμείων και της ιδιωτικής Ασφάλισης θα προκύψει περίπου σαν φυσική εξέλιξη, αφού το θεσμικό πλαίσιο υπάρχει και τα κοράκια καραδοκούν. Η παραπέρα ενοποίηση των Ταμείων θα φέρει και εξομοίωση προς τα κάτω συνολικά των παροχών σε Υγεία – περίθαλψη – Φάρμακο.

 

Να λοιπόν, πώς αποκαθίσταται η “δικαιοσύνη” που λέει η κυβέρνηση: Με το “τράβηγμα” όλων προς τα κάτω. Να πώς εξασφαλίζεται η “βιωσιμότητα” του συστήματος, που όλοι την επικαλούνται: Με την ολοένα και μεγαλύτερη συρρίκνωση συντάξεων και παροχών, με την αύξηση των εισφορών των ασφαλισμένων, με την αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης που έκανε ήδη η κυβέρνηση για μεγάλες κατηγορίες ασφαλισμένων.

 

Αυτόν το δρόμο μόνο οι εργαζόμενοι και τα άλλα λαϊκά στρώματα με την πάλη και τη συμμαχία τους μπορούν να τον φράξουν, να εμποδίσουν αυτά και τα επόμενα αντιασφαλιστικά μέτρα. Από αυτή τη σκοπιά, η κήρυξη νέας απεργίας και η μάχη για την επιτυχία της είναι επιβεβλημένες.

 

Τώρα είναι η ώρα, η ετοιμότητα και η αποφασιστικότητα των εργαζομένων, να δώσουν αγωνιστική απάντηση και να προτάξουν το  αίτημα για καμιά νέα μείωση, αλλά ανάκτηση των απωλειών, κάλυψη των σύγχρονων αναγκών. Αυτόν τον αγώνα πρέπει να οργανώσουν τα σωματεία, με πανεργατική πανελλαδική απεργία.

 

Προτείνουμε:

 

 

 

ΤΡΙΤΗ 19 Γενάρη με απόφαση του Συνδικάτου, Στάση εργασίας 12 μ. – 3.00 μ.μ. και συγκέντρωση έξω από το ΙΚΑ Πάτρας στις 12.00 μ.μ., (Γούναρη & Κορίνθου) μαζί με την γραμματεία του  Π.Α.ΜΕ και άλλων σωματείων του νομού μας.

 

ΠΕΜΠΤΗ 21  Γενάρη: Πανελλαδική μέρα καταλήψεων – Γενικών Συνελεύσεων.

 

ΣΑΒΒΑΤΟ  23 Γενάρη: Συμμετοχή στο συλλαλητήριο στις 10:30 π.μ. στην πλατεία Γεωργίου, της γραμματείας του Π.Α.ΜΕ και άλλων σωματείων της πόλης μας.

 

ΟΛΟΙ στην Πανελλαδική – Πανεργατική απεργία  4 ΦΛΕΒΑΡΗ”