Η ζωή του «σουλτάνου» Ερντογάν γίνεται… τηλεταινία

advertisement

Όπως μεταδίδει ο βρετανικός Guardian, τα γυρίσματα αναμένεται μάλιστα να ξεκινήσουν την επόμενη εβδομάδα.

 

Η ζωή του τούρκου πρόεδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν γίνεται…ταινία.

Όπως μεταδίδει ο βρετανικός Guardian, τα γυρίσματα αναμένεται μάλιστα να ξεκινήσουν την επόμενη εβδομάδα και η ταινία θα αφηγείται τα βήματα του σημερινού προέδρου από την παιδική του ηλικία σε μια φτωχή γειτονιά της Κωνσταντινούπολης μέχρι την άνοδό του στο αξίωμα της δημαρχίας της πόλης.

O τίτλος της ταινίας «Reis», δηλαδή αρχηγός. Τα γυρίσματα θα πραγματοποιηθούν στην τοποθεσία της Βόρειας Κύπρου, στο Τρίκομο (Γιενί Ισκελέ στη γλώσσα των γειτόνων), όπου ήδη κατασκευάζεται ένα ολόκληρο αντίγραφο της συνοικίας που μεγάλωσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Κασίμπασα.

Ο παραγωγός της ταινίας Αλί Αβτσί μιλώντας στο πρακτορείο «Ανατολή», δεν δίστασε να συγκρίνει τον Ερντογάν με τον Spiderman ή τον Superman:

«Καθημερινά βλέπουμε στις μπλούζες των παιδιών μας ήρωες όπως ο Spiderman και ο Superman, οι οποίοι δεν υπάρχουν στην πραγματικότητα. Η χώρα μας διαθέτει ήρωες που υπάρχουν και βρίσκονται εν ζωή, όπως ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν».

«Αντί να τον βλέπουν ως πρόεδρο, οι άνθρωποι θα έχουν την ευκαιρία να τον δουν ως έναν άνθρωπο που μεγάλωσε στην Κασίμπασα και έμεινε στην Κωνσταντινούπολη», πρόσθεσε.