Αποστάσεις Σταθάκη από τη γραμμή Σκουρλέτη για Σκουριές

advertisement

Νέα διαφοροποίηση Σταθάκη από την σκληρή γραμμή της κυβέρνησης για την επένδυση στις Σκουριές.

Ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης μιλώντας στη Βουλή επιχείρησε να κρατήσει «ζωντανό» τον δίαυλο επικοινωνίας με την καναδική εταιρία. «Θέλουμε διάλογο και συντεταγμένο πλαίσιο εντός του οποίου θα λυθούν τα τρία – τέσσερα προβλήματα» είπε κατά τη διάρκεια επερώτησης της ΝΔ για την υλοποίηση των προγραμμάτων ΕΣΠΑ. Την ίδια ώρα ο Πρόεδρος της  Βουλής Νίκος Βούτσης είχε εθιμοτυπική συνάντηση στο γραφείο του με τον Καναδό πρέσβη.

Ο Γιώργος Σταθάκης αναρωτήθηκε εάν «η ΝΔ είναι υπέρ του να πραγματοποιήσει η εταιρείας την δεσμευτική της επένδυση;» Εξήγησε ότι η εταιρία πρέπει να φτιάξει το εργοστάσιο κάθετης παραγωγής και να τηρεί περιβαλλοντικούς κανόνες. «Αν θεωρείτε ότι φταίει η κυβέρνηση, εσείς γιατί δεν τα λύσατε και δεν προχώρησε η επένδυση όπως προέβλεπε το χρονοδιάγραμμα; Εκτός αν υπογράφηκε μία συμφωνία η οποία τελεί υπό διαρκή αίρεση από την πλευρά της εταιρείας. Αλλά αυτό πλήττει το δημόσιο συμφέρον». υπογράμμισε

Ο υπουργός επανέλαβε ότι το επόμενο διάστημα θα κατατεθεί στην Βουλή ο νέος αναπτυξιακός νόμος που όπως είπε «Θα είναι πολύ απλός, αντιγραφειοκρατικός και θα δίνει σταθερό φορολογικό καθεστώς στις επιχειρήσεις για 7 χρόνια».

Τέλος, επισήμανε ότι η επανεκκίνηση του νέου ΕΣΠΑ έχει ήδη ξεκινήσει και πως θα «πέσουν» στην αγορά 5 δις ευρώ τα επόμενα δύο έτη.