ΠΑΤΡΑ:Σήμερα κόβουν Πρωτοχρονιάτικη πίτα οι Φίλοι του Αρχαιολογικού Μουσείου

advertisement

Η ευχή που είχε εκφραστεί πέρυσι, να αποτελέσει προτεραιότητα για όλους ώστε το νέο Αρχαιολογικό Μουσείο της Πάτρας, αυτό το αρχιτεκτονικό στολίδι της πόλης, να γίνει πιο γνωστό, φαίνεται πως έπιασε τόπο μιας και είναι αλήθεια πως μέσα στο 2015 οι προβολείς της δημοσιότητας έπεσαν πολλές φορές πάνω στο νέο Μουσείο της Πάτρας ενώ ανήμερα της εορτής του Πολιούχου Αγίου Ανδρέου, επισκέφθηκε το Μουσείο και ο εξοχότατος Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας κύριος Προκόπης Παυλόπουλος όπου και ξεναγήθηκε στις τρεις μόνιμες θεματικές ενότητες (Ιδιωτικός βίος, Δημόσιο βίος και Νεκρόπολη) καθώς και στην περιοδική έκθεση για τον Άγιο Ανδρέα.

 

Το νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Πατρών που στεγάζεται σε νεόδμητο κτίριο από το 2009, συγκαταλέγεται πλέον στα 3 σημαντικότερα της χώρας.

 

Την προσεχή Κυριακή 17 Ιανουαρίου 2016, στις 12.30 το μεσημέρι θα λάβει χώρα η καθιερωμένη ετήσια εκδήλωση κοπής της Πρωτοχρονιάτικης πίτας του Συλλόγου Φίλων του νέου Αρχαιολογικού Μουσείου Πατρών, ο οποίος αξίζει να σημειωθεί πως ιδρύθηκε αμέσως μετά την έναρξη λειτουργίας του Μουσείου και βοηθά τα μέγιστα στον τομέα της προβολής του όμορφου αυτού χώρου.

 

Στο νέο Μουσείο της Πάτρας έχουν μάλιστα πληθύνει οι επιμορφωτικές, εκπαιδευτικές δράσεις για τα παιδιά, τα σαββατοκύριακα ενώ από αυτό το Σάββατο 16 Ιανουαρίου ξεκινά στους χώρους του μία νέα σημαντική περιοδική εικαστική έκθεση του Πατρινού ζωγράφου και εικαστικού δασκάλου Κλεομένη Κωστόπουλου που θα διαρκέσει μέχρι και όλο τον Φεβρουάριο.

 

Στην εκδήλωση κοπής της Πρωτοχρονιάτικης πίτας την Κυριακή στο αμφιθέατρο του νέου Αρχαιολογικού Μουσείου, αναμένεται να μιλήσει ο δραστήριος πρόεδρος του ΔΣ των Φίλων του Μουσείου, ο Πατρινός βιομήχανος Νίκος Δούρος, ο οποίος και θα αναφερθεί στα πεπραγμένα του 2015 και στους στόχους της νέας χρονιάς.

 

Στο Διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου των Φίλων του νέου Αρχαιολογικού Μουσείου της Πάτρας συμμετέχουν μεταξύ άλλων, ο γνωστός ιατρός – ακτινολόγος και τέως πρόεδρος του Ιατρικού συλλόγου Πατρών Δημήτρης Σιαπμλής ως αντιπρόεδρος και Ιωάννης Ξενόγιαννης – ταμίας.

 

Κάθε χρόνο η εκδήλωση έχει επιτυχία και συγκεντρώνει πολύ κόσμο που ανταλλάσσει ευχές για το νέο έτος στον υπέροχο χώρο του νέου Αρχαιολογικού μουσείου που βρίσκεται επί της νέας εθνικής οδού Πατρών – Αθηνών, λίγο πιο κάτω από το Α’ νεκροταφείο.

 

*Αξίζει να θυμίσουμε πως στα εγκαίνια του Μουσείου το καλοκαίρι του 2009 είχε παραστεί ο τότε Υπουργός πολιτισμού Αντώνης Σαμαράς