Τα ζόρια του Κατρούγκαλου

advertisement

Δεν αρέσει το ασφαλιστικό ούτε στον Τσίπρα

 

Σε μεγάλες δυσκολίες βρίσκεται ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος λόγω ασφαλιστικού.

Οπως διεφάνη και από την ενημέρωση που έκανε στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και από την πλευρά των ΑΝΕΛ, το σχέδιο που έχει ετοιμάσει ο Γιώργος συναντά αντιδράσεις.

Και όχι μόνο αυτό, αλλά, όπως πληροφορείται ο «Βηματοδότης» δεν ενθουσιάζει ούτε καν τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Ετσι, το Μαξίμου διεμήνυσε στον Γ. Κατρούγκαλο να αρχίσει επειγόντως τις διαβουλεύσεις με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Τρ. Αλεξιάδη ώστε να φέρει καινούργια πρόταση. Το βασικό θέμα διαφοράς είναι οι ελεύθεροι επαγγελματίες, μηχανικοί, γιατροί, δικηγόροι κ.ά., όλοι αυτοί δηλαδή που έχουν εξαγγείλει απεργιακές κινητοποιήσεις.

Τα προβλήματα όμως για τον υπουργό Εργασίας συνεχίζονται: Σύμφωνα με τις πληροφορίες της στήλης, το πιθανότερο είναι η τρόικα να μην εγκρίνει ούτε αυτή τη μεταρρύθμιση, αλλά από άλλη σκοπιά. Η τρόικα προβληματίζεται από την αύξηση των εισφορών και θεωρεί ατελή τη μεταρρύθμιση επιζητώντας άμεσα δημοσιονομικά αποτελέσματα και όχι έπειτα από τρία χρόνια. Και το σημαντικότερο; Είναι πολύ πιθανόν να ζητήσει οριζόντιες περικοπές για τις επικουρικές συντάξεις. Από τη μια, λοιπόν, ο κ. Κατρούγκαλος έχει «απέναντι» τον κ. Τσίπρα και τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και από την άλλη την τρόικα και τον Γερούν Ντάισελμπλουμ.