ΑΧΑΪΑ:Οδηγίες προς τους νέους Διοικητές για τα προβλήματα των ασθενών

advertisement

Έγκαιρη παρέμβαση για την αντιμετώπιση των προβλημάτων στα νοσοκομεία και ευαισθησία στην φροντίδα των ασθενών ζήτησε η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας από τις διοικήσεις των δημοσίων νοσοκομείων, κατά τη διάρκεια σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε, σήμερα Τρίτη με την συμμετοχή εκπροσώπων από την Αχαΐα, Ηλεία και Αιτωλοακαρνανία.

 

Συγκεκριμένα, ζητήθηκε από τους διοικητές η στενή παρακολούθηση των καθημερινών λειτουργικών προβλημάτων των νοσοκομείων και η έγκαιρη παρέμβαση για την αντιμετώπισή τους, ενώ ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην ευαισθησία που πρέπει να επιδεικνύεται για την αντιμετώπιση των προβλημάτων και των αναγκών αξιοπρεπούς φροντίδας των ασθενών.

 

Από την πλευρά τους, οι διοικητές παρουσίασαν μια συνοπτική εικόνα των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν αυτή την περίοδο (ελλείψεις σε προσωπικό, δυσκίνητο σύστημα προμηθειών κ.α.) και έθεσαν ένα γενικότερο προβληματισμό για την προσπάθεια που πρέπει να καταβληθεί το επόμενο διάστημα για την αναδιοργάνωση του ΕΣΥ.

 

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης παρουσιάστηκαν, επίσης, οι βασικές προτεραιότητες του υπουργείου και οι ενέργειες που έχουν δρομολογηθεί με στόχο τη στήριξη του δημόσιου συστήματος περίθαλψης. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην καλή συνεργασία που πρέπει να υπάρχει μεταξύ των Διοικήσεων, των ΥΠΕ και του υπουργείου αλλά και με το ανθρώπινο δυναμικό των νοσοκομείων.

 

Τέλος, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας παρουσίασε τα οικονομικά δεδομένα που αφορούν στην χρηματοδότηση των νοσοκομείων και του συστήματος υγείας για το 2016, τα κονδύλια για τις εφημερίες και τις υπερωρίες και την πορεία υλοποίησης του σχεδίου κάλυψης των κενών θέσεων με μόνιμο προσωπικό, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι με τις αυτές τις παρεμβάσεις θα σταθεροποιηθεί μέσα στο 2016 η λειτουργία του ΕΣΥ και θα υπάρξει μια αισθητή αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας.