Ο Κιμ Γιονγκ Ουν «σκαρφάλωσε» στο ψηλότερο βουνό της Βόρειας Κορέας

advertisement

Ο «ελέω Θεού» ηγέτης της Βόρειας Κορέας εμφανίστηκε την Δευτέρα σε ντοκιμαντέρ να ανεβαίνει αγέρωχος στην υψηλότερη βουνοκορφή της χώρας του με… επίσημη ενδυμασία!

 

Ο ισχυρός άντρας της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν, ισχυρίζεται πως σκαρφάλωσε στην υψηλότερη βουνοκορφή της χώρας, για να τιμήσει τον πατέρα του.

Πιο συγκεκριμένα, ο 33χρονος δικτάτορας εμφανίστηκε σε ένα ντοκιμαντέρ, το οποίο προβλήθηκε τη Δευτέρα στη Βόρεια Κορέα, να βρίσκεται στην κορυφή του όρους Paekdu, μαζί με τους πιο στενούς συνεργάτες του. Εντύπωση προκαλεί, ωστόσο, η εμφάνιση του Κιμ Γιονγκ Ουν και των συνεργατών του, καθώς τα επίσημα ρούχα τους δεν συνάδουν με την ανάβαση στην υψηλότερη βουνοκορφή της χώρας, όπου η θερμοκρασία αγγίζει τους -23 βαθμούς Κελσίου.

Παρότι η ημερομηνία της ανάβασης δεν έχει γίνει γνωστή, υπολογίζεται ότι πρόκειται για τις 19 Απριλίου του περασμένου έτους, δηλαδή την ημερομηνία που ο πατέρας του ηγέτη των Βορειοκορεατών, Κιμ Γιονγκ Ιλ έλαβε το δεύτερο υψηλότερο στρατιωτικό χρίσμα.

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν, μάλιστα, εμφανίστηκε ενθουσιασμένος, κατά την ανάβαση του, καθώς, όπως δήλωσε στους πιλότους του, το ταξίδι του προσέφερε τόσο έντονη ενέργεια, που την χαρακτήρισε «πιο δυνατή από κάθε είδους πυρηνικό όπλο».

Όπως έγινε γνωστό, ο δικτάτορας πραγματοποίησε την ανάβαση μαζί με εκατοντάδες πιλότους της πολεμικής αεροπορίας, υψηλόβαθμους στρατιωτικούς και μέλη της κυβέρνησής του.

Μια εβδομάδα πριν την προβολή του ντοκιμαντέρ, τα ΜΜΕ της χώρας δημοσίευσαν πως ο ηγέτης τους έμαθε να οδηγεί στην ηλικία των τριών ετών, ενώ σύμφωνα με το μύθο ο πατέρας του γεννήθηκε σε μια μυστική στρατιωτική βάση στο βουνό Paekdu, το οποίο είναι και ενεργό ηφαίστειο.

Παρ’ όλα αυτά, σύμφωνα με σοβιετικά έγγραφα ο Κιμ Γιονγκ Ιλ γεννήθηκε σε ένα ρωσικό χωριό, κατά την ιαπωνική κατοχή.

Ο 33χρονος Κιμ, όπως και οι προκάτοχοί του, συνηθίζει να πηγαίνει σε «ταξίδια αναζητήσεων» σε βιομηχανικές εγκαταστάσεις, στρατιωτικές βάσεις και ιερούς τόπους σε όλη τη χώρα σε μια προσπάθεια να φανεί πιο ενεργητικός και κοντά στον λαό.

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν ανέλαβε την ηγεσία της χώρας μετά το θάνατο του πατέρα του το 2011.